Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Hidayet Kaya görevinden alındı.

Haber Giriş : 19 Kasım 2003 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Hidayet Kaya görevinden alındı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda 30 Ocak'ta teklifleri alınacak olan Petkim ihalesi öncesi sürpriz gelişmeler yaşanıyor. ÖİB Başkan Yardımcısı Hidayet Kaya görevinden alındı. 2004 yılının özelleştirme hedefinin en önemli kuruluşları olan Petkim, Telekom ve Milli Piyango Hidayet Kaya'nın sorumluluğu altındaydı. Kaya'nın görevden alınma nedeni konusunda bir açıklama yapılmadı.

Uzun yıllar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan Kaya, bir önceki hükümet döneminde başkan yardımcılığı görevine getirilmişti. AKP hükümeti başkanlığa Metin Kilci'yi getirdikten sonra, Hidayet Kaya dışındaki tüm başkan yardımcılarını da değiştirmişti.
Yetkililer, başkan yardımcılığına atamanın bakan onayıyla olduğuna dikkat çekerek, birkaç gün içinde yeni ismin belirleneceğini belirttiler.

TÜRKŞEKER ARAZİLERİ ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDA

Bu arada, Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait Sivas'ta bulunan toplam 589,320 metrekare büyüklüğündeki 7 arazi özelleştirme kapsamına alınarak Sümer Holding'e devredildi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararına göre, kapsama alınan arazilerin özelleştirme işlemi 6 ay içinde tamamlanacak.
Karara göre, taşınmazların satış, kiralama, mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi ve işin gereğine uygun diğer hukuki tasarruf yöntemlerinden biri veya birkaçı kullanılmak suretiyle özelleştirilecek.

ntvmsnbc

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber