2006'da İstanbul'da suya zam yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2005 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, suya bu yıl olduğu gibi 2006'da da zam yapmayacaklarını açıkladı. İSKİ'nin gelecek hafta Meclis'te görüşülecek olan 2006 bütçesinin yüzde 61'i de yatırımlara ayrıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur tarafından Meclis üyelerine brifing verildi. Meclis 1. Başkan Vekili İdris Güllüce'nin de yer aldığı brifingde İSKİ'nin çalışmalarını detaylı olarak anlatan Dursun Ali Çodur, "Elde ettiğimiz tasarrufla 2006 yılında su fiyatlarında bir artış öngörmüyoruz" dedi. İSKİ'nin gelecek hafta Meclis'te görüşülerek karara bağlanacak olan 2006 Yılı Bütçesi'nin 1 milyar 730 milyon 330 bin YTL olarak tespit edildiğini ve bunun yüzde 61'inin yatırım harcamalarına ayrıldığını vurgulayan İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, 2006 yılında suya zam yapılmayacağı müjdesini verdi.

Genel Müdür Çodur, gerçekleştirdikleri yatırımlarla İstanbullulara kesintisiz 24 saat Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve AB standartlarında su verdiklerini ve şimdi sıranın 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarına yeni katılan İstanbul'un belde ve köylerini suya kavuşturmaya geldiğini söyledi. Beldelere ve köylere su götürme projesini 11 ayrı paket halinde gerçekleştireceklerini ifade eden Çodur, "Halihazırda 19 köyü suya kavuşturduk, 7'sinde çalışmalarımız devam ediyor, 42'sinin projesi de hazır. 27'sinde ise proje hazırlıklarımız sürüyor. İstanbul'da su kaçağı oranını yüzde 35'lerden yüzde 28'lere düşürdük. Elde ettiğimiz bu tasarrufla 2006 yılında su fiyatlarında bir artış öngörmüyoruz. Yine 2006 yılında şehre günde ortalama 1 milyon 945 bin metreküp su vermeyi planlıyoruz" dedi.

İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, 2005 yılının İstanbul'un kronikleşmiş altyapı sorununun nihai çözümünde önemli aşamalar kaydedildiği bir sene olduğuna dikkat çekerek, "2004 yılında İstanbul genelinde 141'i kronik olmak üzere 6 bin 205 noktada yağmur suyu problemi yaşıyorduk. Bugün bu sayı 480'e düştü. Artık Alibeyköy ve Kasımpaşa'da su baskınları yaşanmıyor. Yapacağımız dere ıslah çalışmaları, atık su kolektörleri ve arıtma tesisleriyle denizlerimizi ve derelerimizi kurtarıyoruz" diye konuştu.

İSKİ olarak yatırımlarda ve işletmede dünyada kullanılan son teknolojiyi takip ettiklerinin altını çizen Dursun Ali Çodur, 2006 için öngörülen 1 milyar 730 milyon 330 bin YTL'nin yüzde 61'ini yatırımlara ayıracaklarını, bu miktarın İSKİ tarihindeki en büyük yatırım tutarı olduğunu söyledi. Yatırımlara ayrılan miktarın yaklaşık yüzde 65'ini çevre yatırımlarına harcayacaklarını dile getiren Çodur, "Ülkemizin içinde bulunduğu AB sürecinde her alanda olduğu gibi altyapı konusunda da Avrupa standartlarının öngördüğü kriterlere ulaşmak zorundayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ, AB'ye üye ülkelerin esas aldığı 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik'teki bütün şartları başarıyla yerine getirmektedir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber