AKP'ye özel bir soruşturma yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2005 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un siyasi partilerin dikkatle izlendiği yönündeki açıklamasını normal karşıladı.

Fırat, "Bu sadece AK Parti ile ilgili değildir. AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti Hukuk Devleti'nin bir siyasi partisidir ve konulmuş olan hukuki kurallara uymak zorundadır" dedi.

Fırat, düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Ok'un "Siyasi partileri dikkatle izliyoruz" açıklamasını değerlendiren Fırat, hukuk devletinde savcıların hukuka aykırı hareketler varsa takip etmek zorunda olduğuna işaret etti. Bu takibin sadece AK Parti ile ilgili olmadığını dile getiren Ok, "AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti Hukuk Devleti'nin bir siyasi partisidir ve konulmuş olan hukuki kurallara uymak zorundadır. Cumhuriyet Başsavcısı'nın eylemleri, işlemleri takip etmesinden daha normal bir şey olamaz. Görevi budur. Anormal bir şekilde karşılamıyorum. Normal şekilde karşılıyorum. Var ise gereği yapılır, yok ise izlemeye devam eder" diye konuştu.

Fırat, bir gazetecinin "Gayrimeşru odaklardan kimi kastettiniz?" sorusu üzerine, "Öyle bir şey söylemedim. Ben yöntemden bahsettim. Herhalde ben tam ifade edemedim. Ben kavramlar bahsettim. Birileri sürekli olarak Cumhuriyet karşıtı, anti-laik olduğunu söyleyenler var. Ben de kısaca Cumhuriyet'in ne olduğunu hukuki olarak anlatmaya çalıştım. Türkiye'de Cumhuriyet'in tehlikede olmadığını, 72 milyon insanın bunun içselleştirildiğini söyledim. Ben gayrimeşru güçlerden güç alındığını söylemedim. Tek güç alınacak yer halktır. Onun dışında bir yerden güç almanın faydası yoktur" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber