İki polis müdürüne 'baskın' soruşturması

Başbakanlık Koruma Dairesi’nde eski ve yeni ekip arasında bir süre önce yaşanan “baskın” iddiasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Ocak 2013 09:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İki polis müdürüne 'baskın' soruşturması

Savcılık, müdür odasında usulsüz arama yapıldığı gerekçesiyle iki polis müdürü hakkında “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla başlattığı soruşturmada İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi.

‘Odamı bastı’ iddiası

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, bir süre önce Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı bünyesinde yaşanan kadro değişimi sırasında göreve gelen yeni müdürlerle eski ekip arasında sorunlar başgösterdi. Bu çerçevede, halen Başbakanlık Koruma Dairesi bünyesinde şube müdürü olarak görev yapan Ali Karabağ’ın, görevden alınan şube müdürü E.G.’nin odasına baskın yaparak arama yaptığı iddiaları gündeme geldi.

Olayın ardından Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı’ndan tayini çıkan E.G., bu başvurusundan kısa süre sonra yaptığı yeni başvuru ile suçlamasını geri çekti. E.G.’nin şikayetini geri çekmesine karşın savcılık, adli soruşturmasına devam etti.

Savcılık, resen yürüttüğü soruşturma çerçevesinde baskını yaptığı iddia edilen Ali Karabağ ile Başbakanlık Koruma Dairesi Başkan yardımcısı S.Y. hakkında “görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması hakkındaki kanun gereğince İçişleri Bakanlığı’na başvuru yaptı. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü 2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin raporu doğrultusunda, S.Y. ile Karabağ’ın yargılanıp yargılanmayacağı belli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber