Başkentte öğrenci eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2005 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde öğrenci grupları Şemdinli'de yaşanan olayları protesto ederken, Paris eylemcilerine destek verdi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü girişinde toplanan çeşitli öğrenci gruplarına mensup yaklaşık 100 kişi, "Genelkurmay, hükümet, adımına dikkat et", "Ya çete düzeni ya sosyalizm", "Şemdinli halkı yalnız değildir" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, Şemdinli'de yaşanan olaylar hakkında devlet görevlilerinden çelişkili açıklamalar geldiği ifade edilerek, Başbakan'ın bu olayların üstüne sonuna kadar gidileceğini belirtirken, askeri yetkililerin olayların münferit ve lokal bir vaka olduğunu söyledikleri kaydedildi. Basın da eleştirilen açıklamada, 7 kişinin öldüğü olayların basında milli maçtan daha az yer aldığı vurgulandı.

Kendilerini Özgür Eğitim Platformu olarak nitelendiren bir grup ise, "Ne ABD ne AB yaşasın özgür Anadolu", "Paris yanıyor, yanarken aydınlanıyor" şeklinde slogan attı. Grup adına yapılan açıklamada, Paris'te göçmenlerin yaptığı eylemlere destek verildi. Yapılan basın açıklamasının ardından eylemler olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber