Tekvandocu çocuklardan kuşlara yem

ERZURUM'un Oltu İlçesinde tekvando sporu yapan yaşları 8-12 arasında değişen 20 genç, antrenörleri Sıtkı Toksoy ile birlikte kar nedeniyle doğada aç kalan kuşlara yem bıraktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ocak 2013 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekvandocu çocuklardan kuşlara yem

Oltu'daki tekvandocu minikler karakış şartlarında doğada yaşam savaşı veren kuşları unutmadı. Evlerinde ekmek, kahvaltıda yedikleri simitleri ve dışarıdan aldıkları yemleri doğada uygun yerlere bırakan tekvandocular, kurak geçen yaz aylarında da yine doğaya su bırakmıştı. Karla kaplı doğaya yiyecek ve yemleri bırakan minik sporcular, organizasyondan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Amaçlarının sporcularına bu duyarlılığı aşılamak olduğunu söyleyen antrenör Sıtkı Toksoy, soğuk ve karla kaplı zeminde doğal yaşamını sürdürmeye çalışan kuşlara da sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Toksoy, "Çevremizdeki yaban hayatının devamını sağlamak için bir nebze katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Soğuk geçen bu günlerde doğadaki kuşlara sahip çıkmak gerekiyor. Bunlarda bizim gibi doğanın ve hayatın bir parçası. Çocuklarımızın bu duyarlılığı kazanmaları çok önemli" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber