Şemdinli'de PKK'nın yaktığı okulun onarımı için kampanya başlatıldı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Altınsu Köyü'nde bulunan ve PKK'nın iki kez yaktığı Atatürk İlköğretim Okulu'nun onarılması için Okul Aile Birliği yardım kampanyası başlattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ocak 2013 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şemdinli'de PKK'nın yaktığı okulun onarımı için kampanya başlatıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülerek başlatılan 'Okulumuz yandı, geleceğimiz yanmasın' kampanyası ile yarıyıl tatilinden dönecek öğrencilere sürpriz yapılması hedefleniyor.

Şemdinli ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Altınsu Köyü'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nu teröristler 21 Eylül ve 1 Ekim 2012 tarihlerinde iki kez yaktı. Bu saldırılarda, konferans salonu, anasınıfı, bilgisayar odası, öğretmenler odası ve müzik sınıfı büyük hasar gördü. Eğitime 2 hafta ara verilen okulda kısmen onarım yapılabildi. Okuldaki hasarın onarılması için Okul Aile Birliği, 'Okulumuz yandı, geleceğimiz yanmasın' sloganıyla kampanya başlattı.

Okul Aile Birliği Başkanı Rıfat Başak, "Eğitim boykotundan dolayı okulumuz, eğitime sancılı bir şekilde başladı. İlk yangından sonra okul onarıma alındı. Ancak okul daha onarımdayken ikinci kez yakıldığı için onarım bitmedi. Dolayısıyla öğrenciler duvarları yanmış sınıflarda derse başladı. Bu kampanya ile okulu eski haline getirerek şu anda tatilde olan öğrencilerimize bir sürpriz yapmak istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber