Uludağ'da kaybolan profesör 14 saat sonra kurtarıldı

Eksi 20 derecede kendi yaptığı kar mağarasında hayata tutunan amatör dağcı, jandarma tarafından 14 saat sonra kurtarıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludağ'da kaybolan profesör 14 saat sonra kurtarıldı

Uludağ'a tatil yapmak için gelen amatör dağcı Abdullah Özgüven (46), 14 saattir dağın zirvesinde mahsur kaldı.

Kurtarma ekipleri, yoğun sis ve şiddetli tipi sebebiyle koordinatlarını belirledikleri dağcıya ulaşamazken, hayata tutunması için Rasattepe Bölgesi'nde mahsur kalan Özgüven'e kar mağarası yapmasını tavsiye ettiler. Kardan evin içine sığınan kayıp dağcı, kurtarılmayı bekliyor.

Olay, dün saat 17.00'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Abdullah Özgüven (46), Uludağ'a hem tatil hem de ilgilendiği amatör dağcılık sporunu yapmak için geldi. Özgüven, saat 15.00 sıralarında kaldığı PTT Misafirhanesinden ayrılıp, kayak yapmak için zirvede bulunan Kuşaklıkaya bölgesine gitti. Rasat Tepe mevkiine geldiğinde yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı yönünü kaybeden Özgüven, jandarmaya haber verdi.

Harekete geçen Jandarma Arama Kurtarma, Sivil Savunma ve NAK ekipleri, amatör dağcının verdiği GPS koordinatlarına doğru ilerlemeye başladı. Yoğun kar ve tipiden dolayı fazla hareket edemeyen ekipler, cep telefonu ile ulaştıkları Özgüven'e yanında bulundurduğu malzemeler ile kardan mağara yapmasını istedi. Arama yapan ekipler, Özgüven'in kardan mağara yaptığını söylemesi ile rahat nefes aldı. Arama ve kurtarma ekipleri yoğun sis ve tipinin sona ermesiyle arama kurtarma çalışmalarına hız vereceklerini bildirdiler. Jandarma ekiplerinin, kayıp dağcı ile irtibat halinde olduğu öğrenildi.

EKSİ 20 DERECEDE KENDİ YAPTIĞI KAR MAĞARASINDA HAYATA TUTUNAN AMATÖR DAĞCI, JANDARMA TARAFINDAN 14 SAAT SONRA KURTARILDI

Dağcı, sabah sisin dağılmasıyla tekrar çalışma başlatan jandarma ekipleri tarafından 14 saat sonra kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre Uludağ’a tatil yapmaya gelen Abdullah Özgüven (46), dün saat 15.00 sıralarında kaldığı PTT Misafirhanesi’nden ayrılıp kayak yapmak için zirvede bulunan Kuşaklıkaya bölgesine gitti. Rasat Tepe mevkiine geldiğinde yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı yönünü kaybeden Özgüven, jandarmaya haber verdi.

Harekete geçen Jandarma Arama Kurtarma, Sivil Savunma ve NAK ekipleri, amatör dağcının verdiği GPS koordinatlarına doğru ilerlemeye başladı. Yoğun kar ve tipiden dolayı fazla hareket edemeyen ekipler, cep telefonu ile ulaştıkları Özgüven'e yanında bulundurduğu malzemelerle kardan mağara yapmasını istedi. Amatör dağcıyla sürekli irtibat halinde olan ekipler, Özgüven'in kardan mağara yaptığını söylemesi ile rahat nefes aldı.

Jandarma arama kurtarma ekipleri dün gece yaşanan sis ve tipinin yerini açık havaya bırakmasıyla operasyona start verdi. Saat 07.30 sıralarında zirveye doğru yola çıkan ekipler, saat 08.30 sıralarında dağcıyı koordinatları önceden belirlenen noktadan alan alıp İkinci Oteller Bölgesi’ne indirdi. Özgüven, oradan ambulansla Uludağ üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Kar mağarası sayesinde hayatta kalan Özgüven, “Hayatımı kurtaran ve beni iyi yönlendiren jandarmaya teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan amatör dağcının Ankara Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesinde profesör olduğu öğrenilen eşi Halise Özgüven de jandarmanın haber vermesiyle Oteller Bölgesi'nde kaldığı otelden ayrılarak eşinin yanına gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber