Polisler çocuklarının da polis olmasını istemiyor

Haber Giriş : 21 Kasım 2005 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi'nin 150 polisle yüzyüze yüzyüze yaptığı ankette polisler, kendi çocuklarının kendi mesleklerini seçmesini istemedi

Selçuk Üniversitesi Karaman İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce yapılan bir ankete göre, polis memurları, gelecekte çocuklarının aynı mesleği seçmelerini istemiyor. Selçuk Üniversitesi öğretim görevlilerince gerçekleştirilen ve Karaman'da görevli olan 150 polisle yüzyüze yapılan ankette, polis memurlarının 108'i gelecekte çocuklarının aynı mesleği seçmelerine karşı olduklarını belirtti.

İMAJ BÜYÜK SORUN

Sakarya Üniversitesi'ndeki 2. Siyasette ve Yönetimde Etik Sempozyumu'na ?Polis Meslek Etiği? konulu bildiri olarak sunulan çalışmada, ankete katılan polislerin 61'i mesleğe başladıktan sonra özel hayatlarında sorunlu ve sinirli duruma geldiğini, 35'i ciddileştiğini ve katılaştığını, 21'i ise hoşgörülü ve sevecen davrandığını savundu. Ankete verilen cevaplarda, polislerin mesleklerinde sorun olarak gördükleri noktaların başında ise polis imajının halkın gözünde kötü olması, maddi sorunlar, birden fazla yönetmeliğe tabi olmak, kimi basın mensuplarının olumsuz tutumları konuları geldi. Ankete göre, 127 polis memuru maaşlarının giderlerinden düşük olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber