Emniyet ekipleri, hırsızlıklara karşı vatandaşı uyardı

Lapseki Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçede cumartesi günleri kurulan halk pazarına gelerek, hırsızlıklara karşı dikkatli olmaları konusunda broşür dağıtarak vatandaşı uyardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2013 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet ekipleri, hırsızlıklara karşı vatandaşı uyardı

Hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesiciliğe karşı alınabilecek önlemlerin yazdığı broşürde, vatandaşlardan kısa süreliğine de olsa evlerini terk ettikleri durumunda muhakkak bir lambanın açık bırakılması gerektiği istendi.

Yapılan araştırmalarda, hırsızların evde ilk olarak yatak odalarına girdiği, bu yüzden kıymetli eşyaların evin değişik yerlerinde saklanması gerektiği uyarısında bulunulan broşürde, kapıların kilitlenmesi, kapı ziline yanlışlıkla bastıklarını söyleyen yabancılara kapının açılmaması gerektiği kaydedildi.

Lapseki Emniyet Müdürü Murat Sarı, vatandaşlardan, evlerinin etrafında, sokaklarından geçen, oturdukları sitelerde daha önce hiç görmedikleri ve adres sorma bahanesiyle konuşmaya çalışan yabancıları, "155 Polis imdat" telefonuna bildirmelerini istedi.

Sarı, "Bizleri aradıklarında ekiplerimiz hemen konuyla ilgileneceklerdir. Biz emniyet teşkilatı olarak vatandaşımızın güvenliği açısından onlardan yardım bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber