Evindeki sütünü paylaşan polise, vali'den ödül

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2005 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde'de, gecenin geç saatlerinde çocuğu için süt arayan babaya evindeki sütü veren komiserle babaya yardımcı olan 2 polis memuru, Valisi Gündüz Beder tarafından takdirnameyle ödüllendirildi.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'nde ekipler amiri, olarak görev yapan Komiser Murat Bozkurt ile polis memurları İzzet Aktaş ve Ahmet Coşkun, gece saat 03.00'da devriye görevi yaptıkları sırada arabasıyla telaşlı bir şekilde açık market arayan bir vatandaşla karşılaştı. Çocuğunun ağladığını ve süt bulmak için açık market aradığını söyleyen vatandaşa, gecenin geç saatine rağmen açık olması muhtemel marketleri tarif eden görevli polisler, bir süre sonra tekrar aynı vatandaşla karşılaştı. Açık dükkan bulamadığını söyleyen üzgün babanın derdine derman olmak isteyen Komiser Bozkurt, "Ben de babayım. Çocuğum için aldığım sütü seninle paylaşabilirim" diyerek evindeki sütün yarısını vatandaşa verdi.

Bu yardımseverlik karşısında çok etkilenen vatandaş, durumu Niğde Valisi Gündüz Beder'e anlatarak, görevli memurların ödüllendirilmesini istedi. Bu isteği geri çevirmeyen Vali Beder, makamında yaptığı törenle komiser ve polis memurlarını takdirnameyle ödüllendirdi. Kendisinin kolay takdirname vermediğini ifade eden Beder, "Ancak bu olay karşısında çok duygulandım. Bu davranış Türk polisine yakışır bir davranıştır ve bunu ödüllendirmek bizim görevimizdir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber