Anneleri zehirlenen yavrulara sıcak yuva aranıyor

Çanakkale'de zehirlenerek öldürülen itlaf edilen bir sokak köpeğinin dünyaya getirdiği 9 yavrusu henüz 1 haftalıkken sahipsiz kaldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Şubat 2013 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anneleri zehirlenen yavrulara sıcak yuva aranıyor

Çanakkale'de zehirlenerek öldürülen itlaf edilen bir sokak köpeğinin dünyaya getirdiği 9 yavrusu henüz 1 haftalıkken sahipsiz kaldı.

Çanakkale'ye bağlı Erenköy Beldesi'nde, 10 gün önce kimliği belirsiz kişi veya kişilerce aralarında kedi ve köpeklerin bulunduğu sokak hayvanlarının zehirlenerek itlaf edildiği öne sürüldü. Zehirlenen köpeklerden birinin, ölmeden bir hafta önce 9 yavru dünyaya getirdiği ortaya çıktı. Erenköy Beldesi'ndeki bir sokak köpeği, kangal kırması bir çoban köpeğinden gebe kaldı ve beldedeki bir traktör römorkunun altında yavrularını dünyaya getirdi. İyi beslenerek 9 yavrusunu emzirip karınlarını doyurabilmek için sokak sokak gezip yiyecek arayan köpek, yola bırakılan zehirli bir yiyeceği yedikten kısa süre sonra diğer hayvanlar gibi öldü.

Erenköy Beldesi'ndeki Gökkuşağı Sitesi yakınlarında bir traktör römorkunun altında dünyaya gelen 9 yavruya, site yöneticisi Metin Özkan sahip çıktı. Ardından da yavruları aynı sitede oturan Ayberk Aras, evine aldı. Aras, bir leğen içine koyduğu yavruları sütle beslemeye başladı. Ancak sayıca fazla olan köpekler rahatsızlık vermeye başlayınca yavruları sitenin bodrum katına indirip burada bakmaya devam etti. Annenin zehirlenerek öldürülmesine tepki gösteren Ayberk Aras, şöyle dedi:

"Kim yaptıysa Allah cezasını versin. Çünkü bu kadar yavru yalnız bırakılmaz. İnsanda biraz vicdan olacak. Annelerinin cansız bedenini yavrularının yanı başında bulduk. O günlerde de kar yağışı olmuştu ve hava çok soğuktu. Yavrular bugünkünden daha küçüktü. Önce alıp eve götürdüm. Kalabalık oldukları için evde bakmak zor oldu. Bu nedenle bodrum katına indirip burada bakmaya başladım. Şu anda sütün içine ekmek doğrayıp karınlarını doyurmaya çalışıyorum. 3 kap yemeği 5 dakikada yalayıp yutuyorlar."

Yavrulardan birini sahiplendirdiğini, 8 yavrunun ise sahiplenmeyi beklediğini belirten Ayberk Aras, "Kalan yavruları sahiplenmek isteyenlere vereceğiz. O zamana kadar da bakmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber