Gazeteci Küçükkurt kabri başında anıldı

Kocatepe Gazetesi'nim merhum kurucularından Şükrü Küçükkurt, vefatının 2'nci yıldönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2013 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazeteci Küçükkurt kabri başında anıldı

Ebediyete intikalinin 2'nci yıldönümünde Kocatepe Asri Mezarlığı'nda yad edilen Şükrü Küçükkurt

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen törenle anılırken, törene Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Afyonkarahisar Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu ile gazeteciler katıldı. Merhum Şükrü Küçükkurt'un kabri başında dua edildikten sonra basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Küçükkurt'un basın dünyasına önemli hizmetlerinin bulunduğunu söyleyerek, "Şükrü Amcamız'a Allah gani gani rahmet eylesin. İbrahim Küçükkurt ve Şükrü Küçükkurt'un vefatı, sadece basın camiasının değil, Afyonkarahisar'ın kaybı olarak gerçekleşti. Biz de bugün Şükrü Küçükkurt'un vefatının yıldönümünde O'nu anmak için geldik. Gazetecilik mesleği, genelde tepki çekilen bir meslek olarak algılanabilir, ancak bu işi doğru yaparsanız, güzel yaparsanız, haklı eleştirileri, güzellikleri ortaya çıkarırsanız mutlaka herkes arkanızdan övgüyle bahseder. Şükrü Amcamız, onlarca yıllık gazetecilik hayatında doğru bildiklerini dile getirmiş, doğruluktan ve dürüstlükten yana olmuş bir ağabeyimiz. Allah gani gani rahmet eylesin. Şu an bu mesleği sürdüren çocuğuna, bu gazetede çalışan tüm arkadaşlarımıza da aynı yolu Cenab-ı Hak nasip etsin" dedi.

SAHİP OLDUĞUMUZ HER ŞEYİ KENDİSİNE BORÇLUYUZ

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ise Şükrü Küçükkurt'un sevenlerinin O'nu unutmayacağını kaydetti. Abdioğulları, "Önemli olan kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Şükrü Amca zor bir görev yapmasına rağmen, yazılarında keskin bir üslup kullanmasına rağmen gönüllere hitap etmiştir. Kubbede hoş bir seda bırakmıştır. Biz de O'nun izinden yürümeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Merhum Şükrü Küçukkurt'un oğlu ve Kocatepe Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Sezer Küçükkurt da Şükrü Küçükkurt'un yerinin doldurulamayacağını belirtti. Küçükkurt, "Biz bugün mesleki açıdan, ailevi açıdan sahip olduğumuz her şeyi kendisine borçluyuz. Yeri doldurulamayacak bir boşluk bırakarak aramızdan ayrıldı. Bugün dostları, sevenleri, çırakları O'nun ruhunu şad etmek toplandık. Gelen herkese teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği de bu anlamda bir vefa örneği gösterdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber