Saruhanlı İmam Hatip Okulu için imar düzenlemesi yapılıyor

Saruhanlı'da yapılması planlanan İmam Hatip Okulu için talep edilen arsanın imar planı içine alınması çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2013 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saruhanlı İmam Hatip Okulu için imar düzenlemesi yapılıyor

Saruhanlı'da yapılması planlanan İmam Hatip Okulu için talep edilen arsanın imar planı içine alınması çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saruhanlı'ya İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Öğrenci Yurdu ve bir cami yapılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bu binaların yapımı için ilçe merkezinde uzun süredir arsa arayışı içinde olduklarını ifade eden Yaralı, bir kaç farklı alandan sonra Saruhan mahallesinde bir arsa üzerinde karar kıldıklarını dile getirdi. 7472 parselde kayıtlı bulunan 14 bin 745 metrekarelik yerin imar planı içerisinde olmadığını, bu alanın imar planı içine alınması için konuyu meclis gündemine taşıdıklarını dile getiren Başkan Yaralı, şunları söyledi: "Söz konusu arazinin imar planı içine alınması önerisi meclisimizde görüşüldükten sonra oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Komisyon çalışmasının ardından konu tekrar meclise gelecek. Meclis'te oylandıktan sonra çıkacak sonuca göre hareket edeceğiz. Okulun yapımını üstlenen İmam-Hatip Gönüllüleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği de bu bölgenin uygun olduğu görüşünü bildirdi. Umarım bu işi çok fazla uzatmadan okulun yapımına başlarız."

Belediye Başkanı Yaralı, ilçeye yapılması planlanan İmam Hatip Okulu için, İl Özel İdaresi bütçesinden de geçtiğimiz aylarda 50 bin lira ödenek çıkartıldığını da hatırlattı.

Saruhanlı'da bu yıl eğitime başlayan İmam Hatip Ortaokulu'nun 2 derslikte 55 öğrenciyle geçici olarak Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasında hizmet verdiğini anımsatan Yaralı, okulun inşaatına başlanmasıyla birlikte ilçedeki birçok hayırseverin buna maddi destek sözü verdiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber