Kars Belediyesi caddelerin kar ve buzunu temizliyor

Kars Belediyesi kentte cadde ve sokakların kar ve buzlarını temizlemeye devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2013 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars Belediyesi caddelerin kar ve buzunu temizliyor

Kars Belediyesi kentte cadde ve sokakların kar ve buzlarını temizlemeye devam ediyor.

Kars'ta kar yağışının ardından belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda yolları açmak için faaliyetlerini geceli gündüzlü sürdürüyor. Belediye özellikle kente merkezindeki caddelerin karını toplayarak şehir dışına çıkarıyor.

Konuya ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'ta kar yağışının ardından oluşturulan karla mücadele ekiplerinin, cadde, sokakların kar ve buzlarını temizlemeleri için seferber ettiklerini belirtti.

Bozkuş; "Belediye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Başta ana arterler olmak üzere kent genelinde kar ve buz temizleme çalışmaları yapılıyor. Bazen park edilip ve günlerce çekilmeyen araçlardan dolayı kar temizleme çalışmalarımız sekteye uğruyor. Buna rağmen ekiplerimiz özveriyle gece geç saatlere kadar çalışıyor" dedi.

BU YIL ÇOK KAR YAĞDI

Özelikle geçmiş dönemlere nazaran bu yıl çok kar yağdığını ve kışında çok sert geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kar temizleme ekiplerinin eksi 25 derece soğuğa rağmen özverili çalışarak kent merkezinin karlarını temizlediklerini kaydetti.

Bozkuş; "Bu yıl kış çok ağır geçiyor. Geçmiş yıllara oranla daha fazla kar yağdı. Tabi karla mücadele çok zor ve bir o kadar külfetli bir çalışma günlük 10 bin TL. karla mücadele çalışmalarına gidiyor. Kısıtlı imkanlarla bu hizmeti yapıyoruz. Zaman zaman aksaklıklar oluyor. Buna rağmen canla başla çalışmalarımız sürüyor. İş makinalarının topladığı karlar, kamyonlarla kent dışına çıkarılıyor. Öte yandan kaldırımlarda ekiplerimiz tarafından süpürülerek temizleniyor. ve ardından tuzlama çalışması yapılıyor. Kış çok soğuk geçtiği için tuzlama ile yumuşayan buz, akşam tekrar donuyor. Yani kısacası soğuğa rağmen ekiplerimiz 7-24 çalışıyor" diye konuştu.

Kars Belediye Başkanlığı'nca başlatılan kar çalışmalarında toplanan karlar kamyonlarla kent merkezi dışını çıkarılıyor. Belediye ana arterlerin yanı sıra mahalle yollarının da karlarını temizliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber