Karakolda dayak davası ertelendi

İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde geçen yılın temmuz ayında gözaltına alınan 38 yaşındaki Fevziye Cengiz'in dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında açılan 'İşkence ve eziyet' davası ile kadının, görevli polis memurlarına karşı 'Basit yaralama' ve 'Hakaret' suçu işlediği iddiasıyla açılan dava ertelendi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Şubat 2013 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karakolda dayak davası ertelendi

İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde geçen yılın temmuz ayında gözaltına alınan 38 yaşındaki Fevziye Cengiz'in dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında açılan 'İşkence ve eziyet' davası ile kadının, görevli polis memurlarına karşı 'Basit yaralama' ve 'Hakaret' suçu işlediği iddiasıyla açılan dava ertelendi.

Karabağlar'daki müzikhollere yönelik polis ekipleri 17 Temmuz 2011'de yapılan denetimde, 'Kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu' gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cengiz, polisler tarafından dövüldüğünü iddia ederken, karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler, basına yansıdı. Fevziye Cengiz, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurken, polisler de kendisinden şikayetçi oldu. Fevziye Cengiz'in görevli polis memurlarına karşı 'Basit yaralama ve hakaret' suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı dava, polislerin 'İşkence' suçundan yargılandığı dava ile birleştirilirken, dayak görüntülerini rapor eden 3 polisin 'Delilleri karartma' suçundan 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada mahkeme 'Görevsizlik' kararı vermişti.

İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 16.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan şikayetçi sanık Fevziye Cengiz ve avukatları, 'İşkence ve eziyet' suçundan 4-9 yıl arasında hapis cezası istenen müşteki sanık polisler B.S., H.Y., T.D. ve avukatları, olaya göz yumduğu iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası hapis cezası istenen sanık polis memuru N.A. katıldı.

Müşteki sanık Fevziye Cengiz'in avukatları, polis merkezindeki dayak görüntülerini rapor eden İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi'nde görevli komiser yardımcısı M.D., polis memurları M.K. ve Ü.S. hakkındaki 'Delilleri karartma' suçundan 9 ay ila 7.5 yıl arasında hapis cezası istemiyle açılan dava dosyasının 'İşkence' davasıyla bağlantılı olduğunu, bu nedenle birleştirilmesinin uygun olacağını belirtti. Avukatlar, karakoldaki görüntülerin mahkemece izlenmesini, izlemenin aleni yapılmasını, izlemeye elverişli teknik donanımı mahkemeye sunmaya hazır olduklarını bildirdi.

Müşteki sanık polisler B.S. ve T.D.'nin avukatı Tolga Yurdakul ise 'İşkence' davasıyla 'Delilleri karartma' davasının birleştirilmesinin uygun olmayacağını düşündüklerini söyledi. Davada avukatı olmayan sanık polis N.A., daha önce verdiği ifadeleri tekrarlayarak, B.S. ve H.Y.'nin 'Kasten yaralama' eylemine yardım etmediğini, suçlu olmadığını söyleyerek "'Olay günü Fevziye C.'ye polislerden şikayetçi olup olmadığını ısrarla sordum. Şikayetçi olmadığını, bir an önce gitmek istediğini söyledi. Şikayetçi olmadığı için işlem yapmadım" dedi.

N.A., hakkında ileride ceza verilecek olursa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istediğini söyledi. Mahkeme heyeti, mahkemede hazır bulunmayan tanıkların zorla getirilmesine, CD'lerin izlenmesi ve izlemenin nasıl gerçekleşeceği hususunun tanık beyanları alındıktan sonra karar verilmesine, 'Delilleri karartma' dosyasının 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nden istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber