TÜPRAŞ işçileri, 1 günlük iş bırakma eylemi yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2005 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nde çalışan işçiler, 1 gün boyunca iş bırakma eylemi yapıyor.

Sabah vardiyasında rafineri girişinde toplanan işçiler, özelleştirme kararını ıslıklar ve alkışlarla protesto etti. İşçilere Petrol İş Sendikası tarafından yaptırılan anketlerin sonuçlarını açıklayan Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, "Mahkemelerde hakim inisiyatifi denilen bir pozisyon var biliyorsunuz. Ve dolayısıyla geçen sene de bu inisiyatif ile kamu yararı olmadığı gerekçesiyle bu ihale iptal edilmiştir. Bu sene de bütün yüreğimizle inanıyoruz ki, bu ihale iptal edilecek" dedi.
Yaşar, sendika tarafından TÜPRAŞ ve TÜPRAŞ'ın satışı ile ilgili toplumun genel kanaatlerini öğrenmek için bir anket yaptıklarını, bu anketin 17 il, 57 ilçe, bunlara bağlı 77 mahalle ve köyde, 18 yaş üstü seçmen nüfusunu temsil eden 633'ü kadın toplam bin 533 denekle yapıldığı söyledi. Yaşar, ankete göre, halkın yüzde 42.8'inin özelleştirmeden yana olduğunu, yüzde 37.3'lük bir bölümünün özelleştirme karşıtı olduğunu söyledi.

Ankette, halkın yüzde 66'sının kar eden kuruluşların satışına karşı olduğu, daha önceki ihalede halkın yüzde 35.1'nin TÜPRAŞ'ın o dönem birilerine ucuza verilmeye çalışıldığını düşündüğü sonucunun çıktığını belirten Yaşar, bu anketin ayrıntılı sonuçlarının genel merkez tarafından bir basın toplantısı ile duyurulacağını ifade etti.
Ali Ufuk Yaşar ayrıca, bu süreçte kendilerine destek çıkmayan İzmit Ticaret Odası ve Esnaf Odaları'na tepki gösterdi. TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nde çalışan işçiler, özelleştirmeyi protesto etmek için 1 gün süreyle iş bırakacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber