Öğretmen Adaylarına Çifte Sınav Geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmen alımlarında 2 aşamalı sınav yapılması için çalışmalara başlandığı açıklayarak, branş öğretmenlerinin Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) yanında, kendi alanlarıyla ilgili bir sınavın da MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce yapılmasının öngörüldüğünü söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2005 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fizik, Kimya, Tarih ve Coğrafya gibi alan öğretmeni olabilmek için ÖSYM'nin yaptığı (KPSS-Öğretmenlik) sınavına kendi alanlarından soru yöneltilmediği için eleştirilen MEB, öğretmen adaylarının eleştirileri haklı bularak, çalışma başlattı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Personel Genel Müdürlüğü ve ilgili Genel Müdürlükler'in çalışmalara başladığı bilgisini vererek, branş öğretmenlerinin kendi alanlarından sorumlu tutulacağı sınavın, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce yapılacağını kaydetti.

Branş öğretmenlerine yüzde 50 etkisi olacak ÖSYM'nin yapacağı KPSS-Öğretmenlik sınavına sınıf öğretmenleriyle birlikte girecekler, yüzde 50 etki yapacak olan MEB EĞİTEK tarafından yapılacak olan sınava girerek, 2 sınavdan alacakları puanla öğretmen olabilecekler. Bakan Çelik, KPSS'de kendi alanlarından sorumlu tutulmayan öğretmenlerin eleştirilerinin haklı olduğunu söyleyerek, "Bu eleştirilerini haklı buluyorum. Bu sorunu çözmek için nasıl bir mekanizma geliştirebiliriz bunun için arkadaşlarımız çalışıyor. Tabii ki müzik öğretmeni müzikten, beden eğitimi mezunu beden eğitimi alanından sorumlu tutulmalıdır. Çalışma şekillendi zaman kamuoyuyla paylaşacağım" dedi.

Çelik, 2006 yılı öğretmen alımlarına çalışmalarının yetişip yetişmeyeceğini bilemediğini belirterek, 2. alan sınavını ÖSYM'nin dana önce kendilerine yapamayacaklarına ilişkin görüş bildirdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber