Türk İmar-Sen: Bayındırlık personeli unutuluyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2005 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile görüştü. Alsancak ve Kurul üyeleri, Bakan Özak'tan bakanlık personelinin durumunun iyileştirilmesine yönelik dileklerini ilettiler. Alsancak, diğer bakanlık personellerine kıyasla 300 milyon liraya varan ücret dengesizliğinin gösterildiği Türkiye Kamu-Sen AR-GE Raporunu da Bakan Özak'a ileterek, personelin özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

Dün Tapu Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı ve Bakan Özak ile bir araya gelen Türk İmar-Sen heyeti Bayındırlık Bakanlığı'nda çalışan personel ile ilgili konuları görüştü.

Görüşmede, Kurum İdari Kurulları'nda alınan kararların uygulanması noktasındaki eksiklikler Bakana iletilirken, fazla mesai ve seyyar görev ücretlerinin de yükseltilmesi istendi.

Görüşmede harcırah miktarlarının da sık sık şehir dışı göreve giden Bayındırlık Bakanlığı ve bağlı kurumlardaki personelin ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunu belirten Alsancak, bu konuda acil iyileştirme gerektiğin söyledi.

Kendi bakanlığı bünyesindeki personelinin durumunun diğer bazı bakanlık personeline kıyasla düşük olduğunu kabul eden ve konuyu birkaç kez Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirdiğini kaydeden Bakan Özak, bakanlık ve bağlı kurumlardaki personelin durumunun iyileştirmesi konusunda görüşmek üzere Türk İmar-Sen heyeti ile görüşmelerin süreceğini kaydetti.

Öte yandan Türk İmar-Sen yönetimi özellikle mühendisler ve teknikerlerin içinde bulunduğu ve bu kadrodaki personelin çeşitli kurumlarda aldıkları maaşları içeren Türkiye Kamu-Sen AR-GE raporunu Bakan Özak'a sundu. Rapora göre çeşitli kurumlar, bakanlık marifetiyle ek ödemeler alırken, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve bağlı kurumlardaki personel, bu imkandan mahrum bırakılıyor. Ek tazminat ve ödeme alan kurumlarla Bayındırlık çalışanlarının durumu karşılaştırıldığında ise mühendisler arasında 300 YTL'ye, teknikerler arasında ise 250 YTL'ye varan ücret uçurumu oluşuyor.

Rapora göre, teknisyen kadrosunda 300 YTL, memur kadroları arasında da 200 YTL civarında ücret farkı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber