Memur-Sen, özgürlük için 7 milyon imzaya ulaştı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasında 7 milyon 500 bin imzaya ulaştıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2013 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur-Sen, özgürlük için 7 milyon imzaya ulaştı

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gündoğdu, "Kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü talebiyle başlattığımız ve kamuoyu tarafından sahiplenilen ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasında 7,5 milyon imzaya ulaşmış bulunuyoruz. 9 Ocak'ta startını verdiğimiz, stantlar için valiliklerden izinlerin 4 gün sonra çıkması dolayısıyla 14 Ocak'ta fiilen başlayan ‘kamuda kılık -kıyafet özgürlüğü' için bir ayda 10 milyon imza kampanyamız 14 Şubat 2013 tarihi itibarıyla tamamlanmış olacaktır" dedi.

Gündoğdu, kamu çalışanlarının saçı, bıyığı, favorisi, tırnak ve ayakkabı topuk boyu ile ilgilenen, giydiği pantolonun kumaşına dahi karışan, kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel insan hak ve özgürlüklerini elinden alan 1982 model darbe dönemi artığı çağdışı yönetmeliğin darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetindeki yerini alması için başlattıkları kampanyada, Giresun merkez hariç bütün illerde kurulan imza stantları ile kamuoyunun desteğini almaya devam ettiklerini belirtti. Gündoğdu, "Giresun'da CHP'li Belediye'nin Valilik izin vermesine rağmen şehir merkezinde imza standı kurulması için yaptığımız talebi geri çevirmesi sonrası stantlar açılamamış, teşkilatımızın CHP'li Belediye'yi kınamak için astığı pankart krizi ise sürmektedir. Giresun merkez dışındaki bütün il merkezleri ile bütün ilçelerde açtığımız imza stantlarında 8 Şubat 2013 tarihi itibarıyla 5,5 milyon, işyeri temsilcilerimiz eliyle 1,2 milyon, www.ozgurlukicinonmilyonimza.com sitemiz vasıtasıyla 805 bin olmak üzere toplam 7 milyon 505 bin imza toplanmıştır. 14 Şubat akşamına kadar 10 milyon imza hedefimizi yakalamak için stantlarımız ve internet sitemiz açık kalacaktır" dedi.

15 Şubat'ta il temsilciliklerinde yapılacak basın açıklamalarından sonra merkeze kargoyla gönderilecek imzaların tek merkezde toplandıktan sonra konfederasyon tarafından basın eşliğinde ‘kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü' talebiyle 10 milyon insanın irade beyanının Başbakanlığa sunulacağını kaydeden Gündoğdu, "14 Ocak'ta ilk stantla başladığımız kampanyada, aradan geçen 22 günlük sürede 7,5 milyon imzayı aşmayı başaran Memur-Sen teşkilatlarımıza, yurt içinden ve yurt dışından ilgi gösteren, katkı sunan herkese, kampanyamıza ilgisini eksik etmeyen değerli basınımıza teşekkür ediyor, milletimizi 8 gün boyunca açık kalacak stantlarımıza ve www.ozgurlukicinonmilyonimza.com sitemize katkı sunmaya devam etmeye davet ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber