Kapkaç zanlısının annesi: Ölseydim de bu günleri görmeseydim

Adana'da iki kadının boynundaki altın zincirleri kapkaç yaparak çaldığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Şubat 2013 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapkaç zanlısının annesi: Ölseydim de bu günleri görmeseydim

Adana'da iki kadının boynundaki altın zincirleri kapkaç yaparak çaldığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 24 yaşındaki Abdulkadir B.'nin çaldığı altını saklaması için annesi 59 yaşındaki Hamdiye B.'ye teslim ettiği ortaya çıktı. Oğlu tutuklanan, kendisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan anne Hamdiye B. "Bu günleri göreceğime ölseydim" diye gözyaşı döktü.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Reşatbey ve Alidede mahallelerinde 3 gün arayla 2 ayrı altın zincir kapkacı meydana geldi. Zanlılarını yakalamak için çalışma başlatan polis, kapkaççıların Abdulkadir B. ile 19 yaşındaki Mehmet T. olduğunu tespit etti. Yakalanan zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'nde mağdurlar tarafından teşhis edildi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'nda ifade veren Mehmet T. ise kapkacı Abdulkadir B. ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Bir çok suçtan poliste kaydı bulunan Mehmet T., sorgusunda, "Alidede Mahallesi'nde bir düğün salonunun önünde yürüyen kadının boynundan altın zinciri kapkaç yaptık. Sonra Abdulkadir B.'nin evine gittik. Zinciri annesine teslim ettik" dedi.

Mehmet T.'nin ifadesi üzerine Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Hamdiye B. de Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına alındı. İfadesinde suçlamayı kabul etmeyen Hamdiye B., oğlu Abdulkadir B. ve Mehmet T. adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Abdulkadir B., Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılışında teşhis benzerliğinden gözaltına alındığını ileri sürüp, "Yüce Türk Adaletine güveniyorum" açıklamasını yaptı. Güçlükle yürüyen anne Hamdiye B. ise, "Bu hale düşeceğime ölsem daha iyiydi" diye üzüntüsünü dile getirdi.

Sorgu hakimliğindeki ifadelerinin ardından Abdulkadir B. ile Mehmet T. tutuklandı, anne Hamdiye B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber