Daha iyi öğretebilmek için 'öğrenci' oluyorlar

TÜBİTAK'ın desteklediği "Lise öğretmenleri fizik, kimya, biyoloji, matematik proje danışmanlığı eğitimi çalıştayı" kapsamında 25 şehirden Çanakkale'ye gelen 36 lise öğretmeni, proje danışmanlığı eğitimi alıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2013 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Daha iyi öğretebilmek için 'öğrenci' oluyorlar

TÜBİTAK'ın desteklediği "Lise öğretmenleri fizik, kimya, biyoloji, matematik proje danışmanlığı eğitimi çalıştayı" kapsamında 25 şehirden Çanakkale'ye gelen 36 lise öğretmeni, proje danışmanlığı eğitimi alıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Organik Kimya Ana Bilim Dalı Başkanı ve proje koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ay, çalıştaya katılan öğretmenlerin, "öğrenci" konumuna girdiğini söyledi.

Amaçlarının, liseler arası proje yarışmasına katılan öğrencilere, fizik, kimya, biyoloji ve matematik dalında danışmanlık yapacak öğretmenlerin, öğrencilerin üstlendiği süreçten geçmesini sağlamak olduğunu ifade eden Ay, öğretmenlerin, bir öğrenciye danışmanlık yaparken öğrencinin ne yaşadığını, yaşayarak deneyim kazandığı bildirdi.

Bu deneyimle öğretmenlerin, öğrencilere profesyonelce danışmanlık yapabileceğini kaydeden Ay, TÜBİTAK'ın, uluslararası yarışmalarda okulların adının öne çıkmasını sağlamak için profesyonel destek alınmasının önüne geçmek için böyle bir çalışma başlattığını dile getirdi.

Bazen bir öğretmen projesi, bazen de üniversite öğretim üyesinin projesinin yarışmalara öğrencinin adıyla katıldığı, dereceye girdiği ve okulların adının ön plana çıktığına işaret eden Ay, "Dolayısıyla haksızlıklar söz konusuydu. Bunun önüne geçmek için fikir öğrenciden çıksın, öğrenci projelendirsin, uygulamayı öğrenci yapsın, sunumu da öğrenci yapsın. Öğretmenin rolü, bilimsel yönden öğrencinin hata yapmamasını sağlamak olsun" dedi.

Çalıştayda, hiç proje sunulmayan ya da az sunulan illerdeki öğretmenlere öncelik verdiklerini kaydeden Ay, proje kültürünün Türkiye'de yayılmasını sağlamak istediklerini bildirdi.

Ay, "Herkesin proje kültürüyle yaşaması ve her sorununu çözmek için kafa yormasını, kendi katkısını ortaya koymasını sağlamak istiyoruz. Bu da bilen kişilerle olabilecek. Bu arada her dal için akademik kariyeri olan ikişer danışman da öğretmenlerimize yardımcı oluyor. Danışmanlarımız farklı üniversitelerden geldi. Öğretmenlerimiz burada öğrenci oldu" diye konuştu.

2 Şubat'ta başlayan çalıştay, yarın yapılacak sunumların ardından sona erecek.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber