Perşembe pazarı trafiğe kapatıldı

Haliç Metro Köprüsü çalışması nedeniyle Perşembe pazarı olarak bilinen Tersane Caddesi 30 saat trafiğe kapatıldı. Caddenin trafiğe kapalı olduğundan habersiz olan sürücüler, trafikte sürpriz yaşadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2013 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Perşembe pazarı trafiğe kapatıldı

İstanbul Taksim-Yenikapı arasındaki Haliç metro köprüsünün ayak bağlantı inşaatı nedeniyle 30 saat araç ve yaya trafiğine kapatılan Perşembe Pazarı olarak bilinen Tersane Caddesi en sessiz günlerinden birini yaşadı. Caddenin kapalı olduğundan habersiz olan sürücüler, yola girmek isterken büyük şaşkınlık yaşadı. Yolun trafiğe kapalı olduğunu gören sürücüler alternatif yolları kullandı.

Yolun kapanacağını daha önce duymadığını belirten bir sürücü, “Burada öğrendim. Sağdan Bankalar Caddesi'ne ineceğim. Uzun olacak tabi ama güzel olacak buralar. Sonu önemli” dedi.

SÜRÜCÜLER ALTERNATİF YOLLARDAN FAYDALANACAK

Tersane Caddesi'ni kullanamayan sürücüler, alternatif güzergahlardan faydalanabilecek. Karaköy'den Unkapanı, Balat yönüne gidecek araçların; Galata Köprüsü-Eminönü üzerinden; Şişhane yönünden Karaköy, Eminönü yönüne gidecek araçların Unkapanı Köprüsü- Eminönü-Galata Köprüsü üzerinden; Unkapanı, Balat yönünden Karaköy yönüne gidecek araçların Eminönü-Galata Köprüsü üzerinden seyretmeleri gerekecek.

GÜNDE BİR MİLYON YOLCU TAŞIYACAK

İstanbul Metrosu içinde, uzunluğu 5.2 km olan Taksim-Yenikapı Metro Hattı, Taksim Şişhane-Unkapanı-Şehzadebaşı-Yenikapı duraklarından oluşuyor. Haliç Metro geçiş köprüsü tamamlandığında Sarıyer'den Yenikapı'ya kesintisiz ulaşılabilecek. Buradan Marmaray bağlantısıyla, Kadıköy-Kartal, Bakırköy-Atatürk Havalimanı veya Bağcılar-Başakşehir'e kısa sürede ulaşmak mümkün olacak. Taksim-Yenikapı Metro hattında günde 1 milyon yolcu taşınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber