Eğitimcilerden 'Bizim Okul' dizisine tepki

Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Bayram Güler, televizyon dizilerinde oluşturulan öğretmen ve okul imajının, öğretmenleri üzmeye devam ettiğini söyleyerek, “Her yıl mutlaka televizyon kanallarında eğitimcileri aşağılayan, hakaret eden, beceriksiz gösteren diziler yayına giriyor” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2013 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitimcilerden 'Bizim Okul' dizisine tepki

Yazılı bir açıklama yapan Şube Başkanı Bayram Güler, ‘Ne konuştuğu anlaşılamayan edebiyat öğretmeni, akli melekelerini kaybetmiş kimya öğretmeni ve diğerleri. Bu okulun öğrencileri konuşma ve davranış bozuklukları ile ön plana çıkmaktadır. Öğrenci ve öğretmenlerinden aile hayatı düzenli olanı yok” dedi.

Dizide bütün yöresel şivelerle alay edildiğine dikkat çeken Güler, “Sanat desen sanat değeri yok. Hababam Sınıfı taklit edilmeye çalışılmış; yapılan, hala severek izlediğimiz Hababam Sınıfı’na da hakaret sayılacak cinsten. Kekemelik gibi insanın kendi elinde olmayan bir özelliği üzerinden komiklik üretilmeye çalışılmış. Ülkemizin özelliği olan bütün yöresel şivelere en kaba şekilde alay edilerek yer verilmiş. Ülkemizde dizilere konu edilen meslek mensuplarından sadece öğretmenler aşağılanmaktadır. Polis konu edilir, kahraman ve fedakârdır; doktor konu edilir, işini titizlikle yapar ve mükemmeldir. İşadamı, avukat, futbolcu, bekçi… Kim derseniz deyin hepsi saygındır, işini iyi yapar. Ne hikmetse söz konusu öğretmen olunca bütün olumsuzluklar sıralanır. Bu durumun sebebi nedir? Sadece öğretmenler üzerinden mi komiklik üretilebiliyor. Ülkemizin en ücra köşelerinde fedakârca görev yapan öğretmenler bunu hak etmemektedirler. Neden başarılı, fedakâr bir öğretmen modeli dizilerde konu yapılmaz? Ülkemizde böyle öğretmen yok mu sizce?” diye konuştu.

Gençliğin, anne ve babaların elinden çıkıp gittiği, her türlü tehlikenin kol gezdiği bir dönemde öğretmen imajını yıkmanın kimseye faydasının olmayacağını vurgulayan Güler, “Batı toplumunun yaşadığı toplu okul katliamları, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı, çocuk hamileler, silah tutkusu ve yok etme duygusu problemleri kapımıza dayanmışken, buna direnebilecek tek meslek grubunun bu şekilde toplum nezdinde sorumsuzca değersizleştirilmesinden kaybeden öğretmenler değil toplumumuz olacaktır. Bu ve benzeri dizilerin yapımcıları ve bu seviyesiz dizilere kanallarında yer veren televizyon sahipleri yaptıkları bu işi bir kez daha düşünmelidirler. Toplumun ve öğrencilerimizin ahlaklarını bozan, öğretmenlerimizi değersizleştiren ve inanç ve değer yapılarımızı zedeleyen bu dizileri kınıyoruz. RTÜK’ün daha titiz çalışması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber