Muğla'da hayvanseverlerden protesto

Köyceğiz'de geçen yıl 30 sokak hayvanının zehirlenmesi hayvan severler tarafından protesto edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muğla'da hayvanseverlerden protesto

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi ve çevresinde geçen yıl 30 sokak hayvanının zehirlenmesini protesto amacıyla eylem düzenlendi. Eyleme Dalyan'da yaşayan yabancılar da bir tekne ile katıldı. 60'a yakın yerli ve yabancı hayvanseverin yürüyüşüne polis engel olunca, bir alanda toplanılarak basın açıklaması yapıldı.

Köyceğiz Emniyet Müdürlüğü'nün resmi kayıtlarına göre, 2012 yılında 30 sokak hayvanının zehirlendiğinin ortaya çıkmasıyla, Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışması Derneği bir imza kampanyası düzenledi. Sokak hayvanlarının öldürülmemesi için başlatılan kampanyaya Dalyan'da yaşayan yabancılar da bir tekneyle katıldı. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan hayvanseverler, tekneden indikten sonra göl kenarında kısa bir yürüyüş yaptı. 25 kişiden oluşan topluluk daha sonra imza kampanyasının yapılacağı Dört Yol Kavşağı'na geçti. Buradaki diğer hayvanseverlerin de katılımıyla 60 kişilik grup yürüyüş yapmak istedi. Ancak polisin engel olması üzerine bir basın açıklaması yapıldı ve imzalar atıldı.

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışması Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, "Sokak hayvanlarının ölmemesi için bu imza kampanyasını Köyceğiz'den başlatarak tüm ilçeler ve Muğla'ya duyurmak istiyoruz" dedi. Dernek Başkan Yardımcısı Mukaddes Paulsen de, son zamanlarda Köyceğiz'de kedi ve köpek ölüm vakaları meydana geldiğini belirterek, "Herkes hayvan sevmek zorunda değil. Ancak yaşam haklarını ellerinden alamayız. Çevremizde bunu yapanları fark ettiğimizde yetkililere ve güvenlik güçlerine bildirelim ki, cennet Köyceğiz'de huzur içinde hep birlikte yaşamaya devam edelim" dedi. Dernek yönetiminden Karen Milburn da İngilizce olarak açıklama yaparak herkesi duyarlılığa davet etti.

ŞİDDET EN KÜÇÜK HALKADAN BAŞLIYOR

İmza kampanyasına destek amacıyla Dalyan'dan tekneyle gelen grupta bulunan Haytab Hayvan Hakları Dalyan Temsilcisi Mebrure Kuzey Blom da konuşmasında, "Şiddet ilkokullara kadar inmiş ve aile içinde vahşet artmıştır. Şiddet en küçük halkadan başlayarak çocuk, kadın, yaşlı ve engelliye uygulanmaktadır. Bu nedenle sokak hayvanlarına da uygulanan bu vahşete dur demeye geldik. Onların da bu dünyada yaşamaya hakları var. Onlar da en az bizim kadar bu dünyayı paylaşma hakları var. Dolayısıyla insanları merhametli olmaya davet ediyoruz. Sadece merhamet" diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ DA ZEHİRLENEBİLİR

Dalyan'da yaşayan İngiliz Kirslie Blades de, sokak hayvanları için zehir kullanıldığını, çocukların bilmeden bu zehre dokunabileceğini kaydetti. Blades, "Köpeklerin nasıl zehirlendiğini bulmak gerekir. Polis raporlarına göre şimdiye kadar 30 köpek zehirlenmiş. Bizim bilmediğimiz çok fazlası olabilir. Önemli olan çocukların sağlığı. Eğer bir çocuk bu zehre dokunursa çocuk da zehirlenir. Bu nedenle yasal olmayan zehirlenme durdurulmalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber