Tekirdağ'da 242 okulun depremsellik etüdü yapılacak

Tekirdağ’da 2007 yılında önce yapılmış olan 242 okulun depremsellik etüdü 90 gün içinde yapılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekirdağ'da 242 okulun depremsellik etüdü yapılacak

Tekirdağ’da 2007 yılında önce yapılmış olan 242 okulun depremsellik etüdü 90 gün içinde yapılacak. Etüd sonunda depreme dayanıksız binalardaki öğrenciler başka okullara tahliye edilecek. Etüdler sonunda çıkan veriler ışığında binalar güçlendirilecek.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 242 okulun depremsellik etüd çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verdi. Valilik toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Vali Ali Yerlikaya, Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel ve İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler katıldı.

ETÜDÜN MALİYETİ: 2 MİLYON 60 BİN TL

150 bin 197 öğrencinin eğitim gördüğü Tekirdağ’da 7 bin öğretmen ve idarecinin bulunduğu bilgisini veren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 2007 yılından önce inşa edilmiş olan 242 okulun depremsellik etüdü olduğunu ifade etti. Etüt bedelinin 2 milyon 60 bin TL olduğunu aktaran Vali Yerlikaya, “Bu projenin içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi yer alıyor. Depremsellikle ilgili maliyet bedeli olan 2 milyon 60 bin TL’nin bir milyon 782 bin TL’sini İl Özel İdaresi kaynaklarında geriye kalan kısmı ise Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile Okul Aile Birlik Başkanlıkları tarafından karşılanacak.” dedi.

CAMİLERDE DE DEPREMSELLİK ETÜDÜ YAPILACAK

Tekirdağ’da 2007 yılında önce yapılmış olan 242 okulun depremsellik etüdünün 90 gün içinde yapılacağını kaydeden Vali Ali Yerlikaya, “90 gün süresince yapılacak çalışmalar sonucunda okullarla ilgili 3 türlü sonuç olacak. Bu sonuçlar sağlam, çürük ya da güçlendirme gerekir şeklinde olacak. Birinci derece deprem bölgesinde yer alan şehrimizde bu amaçtaki çalışmaların ibadethaneler ve diğer kamu kuruluşlarında da vakit kaybetmeksizin yapılacak. Çalışma takvimini ilerleyen günlerde düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacağım.” dedi.

Toplantı sonunda Vali Yerlikaya, ilgili ihale projesi onayını basın mensuplarının önünde imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber