Evlat acısını okulla hafiflettiler

Haber Giriş : 25 Kasım 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melahat ve Hüdai Gürbüz çifti 17 Ağustos Marmara Depremi'nde oğlunu, gelinini ve çok sevdikleri torunlarını kaybetti. Gürbüz çifti acılarını yaptırdıkları okulla hafifletti.

Evlat acısını biraz olsun hafifletmek isteyen çift, varını yoğunu satıp fakir bir semtte okul inşa ettirdi. Ümraniye Taşdelen'de yaptırdıkları Hüdai-Melahat İlköğretim Okulu'nun bazı bölümlerine, oğulları Yalçın, gelinleri Esin ve torunları Işıl'ın ismini veren Gürbüz çifti, ?Okuldaki çocukları görünce kendi evlatlarımızın rahat ve huzur içinde olduğunu, ruhlarının şad olduğunu düşünüyoruz.? diyor.

İkisi de emekli öğretmen olan 81 ve 84 yaşındaki Melahat-Hüdai Gürbüz çifti, 17 Ağustos depreminde jeofizik mühendisi oğulları Yalçın Gürbüz ile eşi Esin ve kızları Melodi Işıl'ı Yalova Yüksel Sitesi'nde kaybetti. Bu acı haberin ardından oturdukları ev de dahil olmak üzere tüm mal varlığını satan çift, Validebağ Öğretmen Huzurevi'ne yerleşti. Tüm paraları ile de fakir bir semtte okul yaptırdı. Emekli öğretmenler, haftanın en az bir günü ziyaret ettikleri okulun 350 öğrencisiyle evlat acısını dindiriyor. ?Gittiğimizde etrafımızı çeviriyor, eteğimizi çekiştiriyorlar. Bizi sık sık ziyaret ediyorlar. Biz de onları çok seviyoruz.? diyen Melahat Gürbüz, ?Derslere katılıyoruz, öğrencilerle birlikte oluyoruz. Hiç emekli olmamış gibiyiz. Biz onların anne babaları, onlar bizim evlatlarımız.? diye konuşuyor. Okuldaki öğrencilerle hayatının sonuna kadar ilgileneceğini söyleyen Hüdai Gürbüz, ?Emekli olmadan önce de hayalimde okul yaptırmak vardı. Ama okul yaptırmanın manevi külfetini kaldıramayacağımı düşünmüştüm. 17 Ağustos depreminde oğlumu, gelinimi ve torunumu kaybedince çocuklarımdan bana kalan malları bir araya getirerek Taşdelen Mahallesi'nde okul inşaatına başladık. Okulu ölene kadar yalnız bırakmayacağım. Elimden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamaya hazırım.? şeklinde konuşuyor. 81 yaşındaki Melahat Gürbüz ise okulun kendileri için bir sevinç kaynağı olduğunu söylüyor. ?Yavrularımı görünce gönlüme ferahlık geliyor.? diyerek sevincini dile getiriyor. Gürbüz çiftinin yaptırdığı okul, yaklaşık 800 milyar liraya mal oldu. Okulda, bilgisayar odası, laboratuvar, kütüphane, VCD odası ve sinema salonu bulunuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber