AK Parti'nin uyarısı Çorum Belediyesinde 2 istifa getirdi

Haber Giriş : 26 Kasım 2005 06:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Belediyesi'nin kasasında çıkan kayda geçirilmemiş hamiline yazılı çekler 2 istifa getirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven ile Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Nurettin Yıldırım, dün görevlerinden ayrıldı.

AK Parti yönetimi, önceki ay Mülkiye Müfettişlerinin bir şikayet üzerine yaptığı araştırmada ortaya çıkan olayın ardından belediyede inceleme başlatmıştı. Geçen hafta incelemelerini tamamlayan yönetim, disiplin işlemine gerek görmeyerek, olayda adı geçen kişilere sözlü uyarıda bulunmuştu.

Yazılı açıklama yapan Selim Seven, bir süredir basında kendisini ve AK Parti'yi yıpratıcı haberlere yer verildiğini belirterek, bunların gerçeği yansıtmadığını ve ileride ortaya çıkacağını ifade etti. Görevde bulunduğu süre içerisinde Çorum ve halkına hizmet etmeyi amaçladığını belirten Seven, şu görüşlere yer verdi: ?Bundan sonra da bu niyet ve düşünceden başka bir amacım olmayacaktır. Bu haberlerin şahsımı ve partimi daha fazla yıpratmaması için yürütmekte olduğum belediye başkan yardımcılığı görevimden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.? Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Yıldırım da açıklamasında, asılsız ithamlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, imar komisyonu başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Çorum Bahçelievler Mahallesi'nde bir inşaatın sahibi olan Zehra T., 2 ay önce belediyede rutin incelemelerde bulunan mülkiye müfettişlerine yazılı şikayette bulunmuş, ?belediyenin inşaat sahiplerine haksız ve hukuksuz şekilde kat artışı verdiğini' öne sürmüştü. Şikayet üzerine harekete geçen müfettişler, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven'in makam odasında inceleme yapmış, kasada çok sayıda kişinin isminin bulunduğu bir liste ve yaklaşık 300 bin YTL'lik çek ve senet tespit edildiği iddia edilmişti.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber