Bağ-Kur'lular Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nden yararlanabilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2005 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-Kur'luların, Fırat Üniversitesi (FÜ) Araştırma Hastanesi'ndeki KBB, kadın doğum, genel cerrahi ve göz bölümlerinden faydalanabilmeleri için hizmet alımı protokolü imzalandı. Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter, "Kamu kaynaklarımızı akılcı ve verimli kullanmamız gerekmektedir" dedi.

Bağ-Kur'luların, FÜ Araştırma Hastanesi'ndeki 4 branştan faydalanabilmeleri için FÜ Araştırma Hastanesi ile Bağ-Kur Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokole, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter, Bağ-Kur Genel Müdürü Saner Güngör, FÜ Rektörü Dr. Hamdi Muz, FÜ Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. İrfan Kaygusuz, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Abdulbaki Türkoğlu ve hastane personeli katıldı. Protokol töreninde konuşan FÜ Rektörü Muz, FÜ Araştırma Hastanesi'nin bölgede geniş bir alana hizmet verdiğini belirterek, sosyal güvenlik kurumlarından olan, yeşil kart, Emekli Sandığı, SSK'dan toplam 14 trilyon lira alacakları olduğunu, bu sıkıntılarına kısa dönemde çözüm getirilmediği taktirde piyasadaki tıbbi malzeme satıcılarının kendilerine malzeme vermemeye başlayacaklarını, hastanelerinin büyük bir sıkıntı içerisine gireceğini söyledi.

Bağ-Kur Genel Müdürü Saner Güngör ise, Bağ-Kur'un 1985 yılında sağlık hizmetlerine başlarken hastaneleri olmamasından dolayı hizmeti paket programlar aracılığıyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bağ-Kur bugün 16 milyon nüfusa hizmet vermektedir. Bu paket programlar dahilinde Bağ-Kur'luların üniversite hastanelerinden faydalanmalarına yönelik 19 üniversite hastanesiyle anlaşmaları bitirdik" şeklinde konuştu.

"TIP CAMİAMIZ GERÇEKTEN FEDAKAR VE ÖZVERİLİ HİZMET VERMEKTEDİR"

Türkiye'deki tıp camiasının fedakar ve özverili bir şekilde hizmet verdiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter de yaptığı konuşmada, doktorları gereksiz harcama, tetkik, tahlil ve ilaç yazımlarına karşı uyararak, "19 Şubat 2005 tarihinde bir devir gerçekleşti. Hükümetimizin aldığı bir kararla daha önceden SSK'ya ait olan hastaneler, yüce parlamentonun gerçekleştirdiği yasayla Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Böylece sağlık hizmetleri tek elden yürütülmeye başlandı. Bunun bir sonraki aşaması, esas hedefi tabi ki gerek hükümet programında, gerekse acil eylem planında yer aldığı üzere bunların, yani devlet hastanelerinin, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerin işletme haline dönüştürülerek, illere verilmesi. Bizim tıp camiamız gerçekten fedakar ve özverili hizmet vermektedir. Yalnız ben buradaki doktorlarımıza değil, tüm doktorlarımıza gerek Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler, gerek üniversite hastaneleri, gerekse özel hastanelerimize şu mesajı özellikle ifade etmek istiyorum. Bindiğiniz dalı kesmeyin. Bilin ki bu kamunun ödediği paralar, Emekli Sandığı'nın, SSK'nın, Bağ-Kur'un, ya da genel bütçeden ödenen paralar sizin paralarınız. Dolayısıyla gereksiz tetkikler, gereksiz muayeneler yaptırmayalım. Bunlardan kaçınmak hepimizin lehine olacaktır. Bu bakımdan özellikle hassasiyet göstermenizi istiyorum. Çünkü kamu kaynaklarımızı akılcı ve verimli kullanmamız gerekir. Dünyanın gelişmiş ülkeleri ve son günlerde Almanya bile sağlık giderlerini en aza indirgemek için çok ciddi reformlar hazırlamaya başladı" diye konuştu.

Fırat Üniversitesi'nin SSK'dan 3,5 trilyon lira alacağının olduğuna da değinen Müsteşar Yeter, bu paranın en kısa zamanda hastaneye ödenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yeni hizmet alım protokolü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter, Bağ-Kur Genel Müdürü Saner Güngör, FÜ Rektörü Dr. Hamdi Muz, Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. İrfan Kaygusuz tarafından imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber