Çifte cinayet töre infazı çıktı

Mersin'de yaşanan kaynana dehşetinin perde arkasından töre infazı çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Şubat 2013 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çifte cinayet töre infazı çıktı

Mersin'de geçen 11 Şubat'ta tabancayla öldürülen 19 yaşındaki Güler ve 29 yaşındaki Ferdi A. çiftinin, töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Ailesinin rızası olmadan kaçarak evlenen Güler A.'nın askerden firar eden kardeşi 20 yaşındaki Hasan D.'nin tetiği çeken kişi olduğu, annesi Meryem D.'nin ise suçu üstlendiği iddia edildi. Cinayet şüphelisi Hasan D. ile babası ve 4 kardeşi yakalanıp, gözaltına alındı.

Yaklaşık 2 yıl önce ailesinin karşı çıkmasına rağmen Güler, gönlünü kaptırdığı Ferdi A. ile kaçarak evlenip, İstanbul'a yerleşti. Güler ve Ferdi A. çiftinin 7 ay önce Berfin adını verdikleri kızları dünyaya geldi. İddiaya göre kızlarının evliliği onaylamayan Ali ve Meryem D. çifti ile 4 oğlu aile meclisi kararıyla, kızları Güler damatları Ferdi ve torunları Berfin'in infazına karar verdi. Yapılan plana göre anne Meryem D., kızını telefonla arayıp, barışmak istediklerini söyleyerek Mersin'e davet etti. Güler ve Ferdi A., minik kızları Berfin'le İstanbul'dan yola çıkıp, geçen 11 Şubat'ta baba ocağı olan merkez Akdeniz İlçesi Siteler Mahallesi 8 numaralı eve geldi.

ANNE SUÇU ÜSTLENDİ

Burada saat 23.00 sıralarında Güler ve Ferdi A. tabancayla öldürüldü, kızları Berfin başından vurulup, ağır yaralandı. Olaydan sonra anne Meryem D., aralarında çıkan tartışma nedeniyle evde bulunan tabancayla kızına, damadına ve torununa kurşun yağdırdığını söyleyip, suçu üstlendi.

Gözaltına alınan Meryem D., ilk ifadesinde "Kızım ve damadım İstanbul'dan Mersin'e gelip elimi öptü. Biz de barıştık. Olay sırasında damadım ile ailevi sorunlar nedeniyle konuşurken aramızda tartışma çıktı. Kendimi kaybedince 10 yıl önce satın aldığım ruhsatsız tabancayla rastgele ateş ettim. Torunuma ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Olayın şokuyla ne yaptığımı bilmiyorum" dedi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Meryem D., tutuklanıp, cezaevine gönderildi.

POLİS, ÇİFTE CİNAYETİN TÖRE İNFAZI OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARDI

Olayı soruşturan Mersin Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, çifte cinayeti anne Meryem D.'nin işlemediğini, İstanbul'da askerlik yapan oğlu Hasan D.'nin firar edip gelerek töre infazını gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

Cinayet Bürosu dedektifleri, soruşturmayı derinleştirip baba Ali, anne Meryem ve oğulları Mehmet, Vedat, Ahmet ve Sabri'nin onaylamadıkları evlilik nedeniyle Güler ve Ferdi A. ile çocukları Berfin'in öldürülmesine karar verdiklerini, infazı gerçekleştirmek için de askerdeki Hasan D.'yi çağırdıklarını saptadı. Dedektifler, tetiği çektiği iddia edilen Hasan D.'nin saklandığı evde yakaladı. Daha sonra baba Ali D., kardeşler Mehmet, Vedat, Ahmet ve Sabri D. de göz altına alındı.

Halen Adana'nın Karataş İlçesi'nde tutuklu bulunan Meryem D.'nin da, yeni gelişme nedeniyle Mersin'e getirilerek, yeniden ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Olayda başından tek kurşunla vurulup, ağır yaralanan 7 aylık Berfin'in kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber