Katherina, kardelen oldu

17 yaşındaki Katherina, Müslümanlığı seçti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katherina, kardelen oldu

MOLDOVA'dan 1.5 yıl önce eğitim için Uşak'a gelip, annesinin yanında kalmaya başlayan 17 yaşındaki Katherina, Müslümanlığı seçti. Uşak Müftülüğü'nde düzenlenen törende, Müslüman olan Katherina Konderatük, Kardelen adını aldı.

Eşi 1999 yılında Moldova'da ölen ve daha sonra bir Türk ile evlenerek Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne yerleşen 42 yaşındaki İulea Talpa, Müslümanlığı seçerek adını Şule olarak değiştirdi. Eşinin işi nedeniyle 4 yıldır Uşak'ta yaşayan Şule Akbaba, Moldava'da babaannesinin yanında kalan ölen kocasından olan kızı Katharina Konderatük'ü 1.5 yıl önce yanına aldı. Uşak'ta Vala Gedik Lisesi'nde 2'nci sınıfta eğitim görmeye başlayan Katharina, edindiği dini kitapları okuyarak Müslümanlığı tercih etti.

Müslümanlığı seçen annesi Şule Akbaba'nın kendisine çok destek olduğunu ve doğru bir karar verdiğine inandığını belirten Katharina, "1.5 yıl önce Uşak'a geldiğimde Türkçe dahi bilmiyordum. Tamamen kendi imkanlarımla ilk önce Türkçe'yi öğrendim. Uşak'ta Vala Gedik Lisesi 2'nci sınıf öğrencisiyim. Müslümanlıkla ilgili kitaplar okuyordum. Çok araştırdım. Müslümanlığın yani İslam dininin tek geçerli din olduğuna inandım. Annem 1999 yılında evlendiğinde Müslümanlığı seçmişti. Annemden gördüğüm kadarı ile ve Uşak'a geldiğimden itibaren araştırdıklarım sonrasında Müslüman olmaya karar verdim. Başka dinde olan benim yaşımdaki insanlara tek söyleyeceğim şey; çok araştırsınlar, doğruyu elbet kendileri bulacaklardır" dedi.

'KIZIMLA GURUR DUYUYORUM'

Anne Şule Akbaba da kızı ile gurur duyduğunu ifade ederek, "1999 yılında ilk eşim vefat edince Samsun Çarşamba'dan Türk eşimle evlendim. Benim Müslüman olmadan önceki ismim Iuleh Talpa idi. Evlenip, Müslümanlığa geçtikten sonra Şule Akbaba adını aldım. Katherina dışında 24 yaşında bir kızım ve 22 yaşında bir oğlum daha var, onlar da Müslümanlığı seçti. Aslen babam Gagavuz Türküydü yani Müslüman'dı. Her zaman içimde Müslümanlıkla alakalı istek vardı. Allah bize Müslümanlığı seçmemizi nasip etti" diye konuştu.

Uşak Müftülüğü'nde düzenlenen törende, Müslüman olan Katherina Konderatük, Kardelen adını aldı. Uşak Müftü Vekili Bahtiyar Adışen, genç bir kızın Müslümanlığı seçmesinin çok sevindirici olduğunu ifade ederek, kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber