3 ölümlü kazada cezaya itiraz

Isparta- Konya Karayolu'nda geçen yıl 3 Ağustos'ta meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan kamyon şoförü İbrahim Gönülal, tutuksuz yargılandığı davada 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 ölümlü kazada cezaya itiraz

Isparta- Konya Karayolu'nda geçen yıl 3 Ağustos'ta meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan kamyon şoförü İbrahim Gönülal, tutuksuz yargılandığı davada 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kazadan sonra bir gün gözaltında tutulup serbest bırakılan Gönülal'ın hapis cezası 60 bin 750 lira para cezası dönüştürülüp 24 ay taksitle ödenmesi kararlaştırıldı. Kazada ölen Oğuz Betin'in eşi Şerife Hanım Betin, oğlu Volkan ve kızı Pınar Betin, sanığın cezasının paraya çevrilmesi kararının kaldırılması için Adalet Bakanlığı ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) başvuracaklarını söyledi. Ailenin avukatı da kararı temyiz ettiklerini belirtti.

Fransa'nın Colmar kentinde yaşayan Oğuz Betim (55) geçen yaz tatil için memleketi Burdur Yeşilova'ya geldi. Oğuz Betim, Betül Betin (14) ve annesi Zahide Betin (76) ile yakınlarını ziyaret için gittiği Konya'dan, 3 Ağustos 2012 tarihinde, 07 ZP 046 plakalı otomobiliyle Yeşilova'ya dönmek için yola çıktı. Isparta- Konya Karayolu'nun 77'nci kilometresinde, iddiaya göre şerit ihlali yaparak karşı yönden gelen İbrahim Gönülal, kullandığı 32 DU 615 plakalı kamyonla Oğuz Betin'in otomobiline çarptı. Hurda yığını haline gelen otomobildeki Zahide Betin ve Oğuz Betin olay yerinde, Betül Betin de kaldırıldığı Isparta Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Devlet Su İşleri'nde şoför olarak çalışan ve kuruma ait kamyonla kaza yapan İbrahim Gönülal gözaltına alındı, bir gün sonra da çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

6 YIL HAPİS CEZASI PARAYA ÇEVRİLDİ

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada kamyon şoförü İbrahim Gönülal, taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak suçlamasıyla 3 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. Mahkeme 6 ay süren dava sonunda, kazada kusurlu olduğu belirlenen İbrahim Gönülal'ı TCK'nın 85/2'nci Maddesi uyarınca 8 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme Gönülal'ın iyi halini gözönünde bulundurarak cezayı önce 6 yıl 8 aya indirdi ardından 60 bin 750 lira para cezasına çevirdi. Mahkeme ayrıca para cezasının sanığın ekonomik ve sosyal durumu gözönüne alarak 24 taksitte ödenmesine karar verdi.

ÖLENİN AİLESİ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Mahkemenin kararı Fransa'da yaşayan Oğuz Betin'in eşi Şerife Hanım Betin ile oğlu Volkan ve kızı Pınar Betin'in tepkisine yol açtı. Kazada ölen Oğuz Betin'in eşi Şerife Hanım Betin, oğlu Volkan ve kızı Pınar Betin, sanığın cezasının paraya çevrilmesi kararının kaldırılması için Adalet Bakanlığı ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) başvuracaklarını söyledi. Ailenin avukatı Mustafa Ali Çetin de kararı temyiz ettiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber