Gaspçıya çaldığı mala göre indirim

Haber Giriş : 27 Kasım 2005 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay kapkaç ve gasp suçlarında iki yeni kriter belirledi. Buna göre daha fazlasını alma olanağı varken azını çalanın cezası inecek. Ceza, çalınan malın değerine göre belirlenecek

YENİ TCK ile gasp ve kapkaç suçlarına getirilen ceza indirimini yorumlayan Yargıtay 6. Ceza Dairesi, bu suçları işleyenlere ceza indirimi yapılması şartlarını yeniden belirledi. Yargıtay, iki yeni kriter getirdi. Gasp ve kapkaç sanıkları, ?Daha fazlasını alma olanağı varken, almamaları' ve ?Çalınan veya gasp edilen malın değeri gerçekten az' ise ceza indiriminden yararlanacak.

CEZALAR İNCELENİYOR

BU iki kriter ışığında artık bir tepsi baklava çalan ile bir dilim baklava çalana farklı cezalar verilecek. Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nin Başkanı Mustafa Aydın, ?Mahkemeler, yeni TCK'nın malın değerine göre ceza indirimi maddesine bakarak birçok kapkaç, gasp sanığını tahliye etti. Bu suçları işleyenlere verilecek cezalar da belirlediğimiz kriterlerle farklı olacak' dedi.

CEZA 3'TE BİR İNEBİLİR

GASP ve kapkaç sanıkları, ceza indirimi için yeni TCK'nın 150/2. maddesinden yararlanacak. 150. madde ?Daha az cezayı gerektiren hal'i düzenliyor. İkinci fıkrada ise ?Yağma suçunun konusunu oluşturan malın değerinin azlığı nedeniyle verilecek ceza üçte birden yarıya kadar indirilir' ifadesi yer alıyor... YASEMİN GÜNERİ

KAPKAÇA SUÇÜSTÜ

ÖĞRETMENLER Günü'nde Ankara'da 2 saat içinde aynı kişiler 4 kapkaç saldırısı gerçekleştirdi. İlk olarak öğretmen Gizem Akçetin sabah saatlerinde çantasını kaptırdı. Aynı kapkaççılar bir süre sonra öğretmen Aysel Yılmaz'ın çantasını çaldı. Zanlılar daha sonra çalıntı arabayla Hüsniye İçen ve İlknur Sülek'in de çantasını kaptı. Operasyon düzenleyen polis araçta bulunan ve kaçmak isteyen 17 yaşındaki Ö.A. ile 24 yaşındaki Hakan K. adlı kişileri dün yakaladı. Zanlılar mahkeme tarafından tutuklandı.

YOLCU'NUN iKi ADAMI DAHA YAKALANDI

KARTAL'DA 11 Kasım tarihinde çantası kapkaç yapılmak istenen İclal Ülker'in otomobilin altında sürüklenerek ölümüne karıştıkları iddia edilen 2 kişi daha yakalandı. 270 suçtan aranan Gencay Yolcu'nun adamları olduğu belirlenen Yasin A. ve Mehmet S, Kartal'da yapılan operasyonla gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 2 adet çalıntı otomobil de ele geçirildi. Çete lideri Yolcu, 22 Kasım'da çıkarıldığı Kartal Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine konmuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber