Erzincan Belediyesi yavru köpekleke sahip çıktı

Erzincan Belediyesi tarafından 3 yıl önce kurulan Geçici Hayvan Barınağı, kent merkezinde bu güne kadar binlerce hayvana ev sahipliği yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzincan Belediyesi yavru köpekleke sahip çıktı

Erzincan Belediyesi tarafından 3 yıl önce kurulan Geçici Hayvan Barınağı, kent merkezinde bu güne kadar binlerce hayvana ev sahipliği yaptı. Belediye ekipleri tarafından yakalanan hayvanlar, aşılandıktan sonra cerrahi bir operasyonla kısırlaştırıldı ve küpelenerek kayıt altına alındı.

Geçtiğimiz günlerde Kemah ilçesinden gelen yavru köpekleri kabul eden barınak, bu hayvanların bakımını da üstlendi.

Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veysel Aytekin, çalışmalarını hayvan sever dernekleri, sivil toplum örgütleri ve diğer kurumlar ile işbirliği içerisinde yürüttüklerini ifade ederek; "Özellikle Hayvan Hakları Federasyonu(HAYTAP) ve çatısı altındaki dernekler ile önemli çalışmalara birlikte imza attık. Kendilerine belediyemize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. İlçelerimizden gelen hayvanların bakımlarını üstlendik ve aşılama çalışmaları ile tedavilerine başladık. Belediyemiz bölgede tek standart hayvan barınağıdır ve bu sebeple ilçe belediyelerine, Tarım İl Müdürlüğüne, Çevre Müdürlüğüne barınağımıza ihtiyaç duymaları halinde destek vermeye devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber