Eğitim-Sen eylemi yeniden başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2005 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen üyeleri, sabah saatlerinde Ziya Gökalp Caddesi'nde bulunan Eğitim Sen 1 No'lu Şube önünde toplandı. Dün, kente girişlerine izin verilmeyen İstanbul'dan gelen sendika üyeleri de otobüsleriyle Ankara'ya girerek, eyleme katıldı.

Sendika üyeleri, daha sonra Ziya Gökalp Caddesi'ni iki yönden trafiğe kapattı. Panzerler ve çevik kuvvet ekipleriyle grubun önünde barikat oluşturan polis, gruba eylemin "yasadışı" olduğu ve dağılmaları yönünde uyarı yaptı.

Ellerindeki öğretmen kimliklerini havaya kaldıran sendika üyeleri, "Öğretmen burada Tayyip nerede", "Öğretmen düşmanı Bakan Çelik istifa", "Öğretmene değil çetelere barikat", "Ulemaya sordular barikatı kurdular", "Parasız eğitim parasız sağlık" sloganları attılar. Öğretmenler, ayrıca üzerinde "öğretmenin hakkı ödenmez dediler hiçbir hakkını ödemediler" ve "dert: demokrasi, konu: Susurluk-Şemdinli, amaç: karanlık değil aydınlık Türkiye" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Sendika Genel Başkanı Dinçer, dünkü olaylarda 2'si ağır 18 kişinin yaralandığını belirterek, "Sayın Başbakan sadece su sıkıldığını söylüyor. Sağlık Bakanı'nı yollanarak Numune Hastanesi'nde yatan arkadaşlarımızı görsünler. Bakalım yapılan basit bir su sıkma mı?" diye konuştu.

Erdoğan'ın eylemi yasadışı ilan ettiğini ifade eden Dinçer, "eylemin yasadışı olmadığını, yapılan açıklamalarla eylemin ve meşruiyetinin yasadışı ilan edilemeyeceğini" savundu. Dinçer, "Başbakan, 'Türkiye laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti' diyor. Öyle anlaşılıyor ki, ulemaya sormayacak. Bu eylemi ulemaya mı soracaktık?" diye konuştu.

Dinçer, dün Özel Öğretim Yasası'nın Bakanlar Kurulu'ndan çıkarılarak TBMM'ye gönderildiği bilgisini aldıklarını belirterek, "Şimdi daha iyi anlıyoruz, parasız eğitim istediğimiz için uğradığımız saldırıyı" diye konuştu.

Eyleme katılacakların engellenmesi nedeniyle eğitimci ve onlara destek veren öğrenci ve velilerden birinin bile burnu kanarsa, bunun sorumlusunun Bakan Çelik olacağını açıkladıklarını hatırlatan Dinçer, "Dün 18 öğretmen yaralanmıştır. Sorumlusu Hüseyin Çelik'tir. Hüseyin Çelik, o koltukta bir saat daha oturmamalıdır" diye konuştu.

Alaaddin Dinçer, "Ankara'da fiili olağanüstü hal ilan ettiğini" ileri sürdüğü, Ankara Valisi Kemal Önal'ın görevden alınması gerektiğini de savundu.

Dinçer, şu anda arkadaşlarının Konya ve Samsun yolunu trafiğe kapattıklarını, Merkez Yönetim Kurulu'nun kararı doğrultusunda yapılacak ikinci bir açıklamaya kadar Ziya Gökalp Caddesi'ndeki eylemin devam edeceğini bildirdi.

Emniyet yetkililerinden ise Eskişehir Yolu'nun Ankara girişinin tek yönlü olarak trafiğe kapatıldığı öğrenildi.

AA

Eğitim-Sen tarafından dün yapılan eylemde çıkan olayların ardından, bugün de Kızılay'da bir gösteri düzenlendi.

Kızılay Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanan yaklaşık bin 500 kişilik grup, "Öğretmen Düşmanı Bakan Çelik İstifa" ve "Bakan Nerede Öğretmenler Burada" şeklinde sloganlar atarak, ellerindeki öğretmen kimliklerini çıkararak gösterdi. Grup, polis panzerleri ve çevik kuvvet tarafından durdurularak abluka altına alındı. Burada Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer bir basın açıklaması yaptı. Dinçer, dün 3'ü ağır olmak üzere 18 arkadaşlarının yaralandığını belirterek, eğitim emekçilerinin sorunlarını görmezden gelenlerin, çözüm üretmek yerine üzerlerine panzerlerle giderek saldırmayı tercih ettiklerini söyledi. Dün yaşanan saldırıların AK Parti Hükümeti'nin eğitim emekçilerinin taleplerinden ve yürüttüklerin mücadeleden ne kadar rahatsız olduklarını gösterdiğini belirten Dinçer, yaşananların sorumlusunun Milli Eğitim Bakanı ve Ankara Valisi olduğunu iddia etti. Dinçer, Milli Eğitim Bakanı'nın derhal istifa etmesini isteyerek, Ankara Valisi'nin de görevden alınması gerektiğini kaydetti. Dinçer, eylemlerinin yapacakları 2. bir açıklamaya kadar devam edeceğini söyledi. Eğitim-Sen'in eylemi devam ediyor.

Öte yandan, Ankara-Eskişehir yolunda bir grup Eğitim-Sen'linin durdurulduğu, bunun üzerine de eylemcilerin yolun tek şeridini trafiğe kapattıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber