Polislerin emniyet kemeri isyanı

Afyon ve Antalya polisi, devriye sırasında getirilen emniyet kemeri takma zorunluluğuna isyan etti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Şubat 2013 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polislerin emniyet kemeri isyanı

MOBESE'de kemer takmadığı belirlenen polislere ceza yazılıyor. Devriyedeki polisler, olası bir saldırıda silah çekme süresinin hayatlarını riske atacağını düşünüyor.

Güvenli Trafik Projesi kapsamında pilot il olarak seçilen Afyonkarahisar'da devriye görevi yapan polislere de emniyet kemeri takma zorunluluğunun getirilmesinin ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü de aynı yönde bir karar aldı. Polisler ise karara adeta isyan ediyor. Olası bir saldırı halinde emniyet kemerini çözüp silahlarını çekmelerine varan sürenin hayatlarını riske atacağını savunan polisler, kararın kaldırılmasını istedi.

POLİSE KEMER CEZASI

MOBESE'lerden kemer takmadığı tespit edilen polislere 72 TL ceza yazıldığı da öğrenildi. Polislere getirilen emniyet kemeri zorunluluğunun Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 151. maddesine de aykırı olduğu ifade edilirken Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, emniyet kemerini takıp çıkarmanın 1 saniyeyi dahi almadığını söyleyerek, 'Bu kadar faydası varsa herkesin takması gerekir. Ben arka koltukta dahi emniyet kemeri takıyorum. Korumama da taktırıyorum' dedi.

Yönetmelik mi yanlış müdürler mi

Yeni Şafak'a konuşan polis memuru E.A, 'Olası bir saldırıda birkaç can gidince uygulamayı getiren müdürlerimizin aklı başına gelir dedi. Polis memuru C.U da 'Emniyet kemeri tabii ki önemli. Ancak böyle bir uygulama getirilmeden her şey düşünülmeli. Ben şahıs koruması yaparken emniyet kemerini mi düşüneyim yoksa güvenlik tedbirini mi?' diye konuştu. Polis memuru H.Y ise 'Karayolları Trafik Yönetmeliği mi yanlış yoksa bu uygulamayı getiren yöneticilerimiz mi, çözemedim' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber