'Mutlu nesiller, mutlu aile ile başlar' projesi

Niğde Belediyesi Başkanlığı tarafından geliştirilen 'Mutlu Nesiller Mutlu Aile İle Başlar' projesi başladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mutlu nesiller, mutlu aile ile başlar' projesi

3 hafta sürecek seminere katılan aileler Niğde Belediyesi Meclis Salonunda buluştu.

Sağlıklı bir toplum içinde aile kavramının yeri ve kavramak, evliliğin önündeki engelleri ortadan kaldırmak, sevgi ve mutluluk dolu bir aile yapısı oluşturmak amacıyla gençlerimizi eğitmek ve kurulan aile içindeki problemlere iletişim yoluyla çözüm bulma amacıyla "Mutlu Nesiller Mutlu Aile İle Başlar" projesi yoğun ilgi görüyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Konu aile olunca söylenecek çok söz var. Niğde Belediyesi olarak bu projenin hayat bulabilmesi için ailelerimize, gençlerimize, çocuklarımıza bu proje ile mutluluk ve eğitim adına katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz. Toplumumuzun kanayan yaralarından bir tanesi ailelerin ayrılması. Biz bu proje ile aile sorunlarının ve ayrılma gibi konuların az denecek seviyeye indirebilmeyi hedefliyoruz. Bunun için de ailelerimizin çaba sarf etmesi gerekiyor. Bu konuda yapılan evliliklerin bilinçli olarak yapılmasında çok önemli bir pay vardır. Bilinçli olarak yapılan evlilik sonuna kadar ilerleyecek bir evliliktir. Bu noktada önemli olan konu yanlış evlilik yapmamak. Bu hususa dikkat edildiği taktirde mutlu aileler mutlu nesiller meydana getirmiş olur” dedi.

Başkan Akdoğan; “Niğde’mizin bazı bölgelerinde genç yaşta evlenen çocuklarımız var. Özellikle köy ve kasabalarımızda küçük yaşlarda evlendirilen kızlarımız var. Sonuç olarak bakıldığında da bir problem hemen başlamış oluyor. Küçük yaşta evliliklerin sonu iyiye doğru gitmiyor. Ailelerin evlilikten sonraki hayatı da çok önemli. Çocuk yetiştirmeyi öğrenmek ve bilinçli olarak çocuk yetiştirmek konusu çok önemli bir konudur. Bu programımızda çiftlerimizin hangi şartlarda evlenmesi hakkında bilgilendirme yapılacak ve aynı zamanda yine evlenen çiftlerimizin çocuk yetiştirmesi noktasında da bilgilendirme seminerleri verilecek. Bu günün çocukları yarının gençleri ve sonrasında evlenecek çiftleri olacak, dolayısıyla onlarında iyi yetiştirilmesi ve bilinçli yetiştirilmesi gerekir. Bir ailenin eğitim noktasın da, ve çocuk yetiştirme adına bilgisi kısıtlı ise ilk yetiştirdiği çocuk kendini toplum dışına itebiliyor. Eğer ki aile iyi bir eğitim almışsa ve çocuk yetiştirme konusunda bilinçli adımlar atıyorsa ilk çocuktan son çocuklarına kadar iyi bir eğitim vermiş ve ardından iyi bir aile kurmalarında önemli adımlar atılmış oluyor. Niğde Belediyemizin ortaya koyduğu bu proje önemli bir projedir. Günümüzde özellikle sağlıklı, sıhhatli, bilinçli nesil yetiştirmenin önemini herkes hissetmiş durumda. Türk toplumu şu anda Dünya da en genç nüfusa sahip bir ülke. Nesillerimizin sağlıklı sıhhatli ve de devam ettirilebilmesi için dini inancımız İslam dinin gereği olan evliliklerin de o şartlarda yapılması gerekliliğinin altını da çizmekte fayda var. Biz Müslüman bir toplum olarak bu çerçevede hareket etmemiz gerekiyor. Dini vecibelerin de yerine getirilmesi gerekiyor” dedi.

Mutlu Nesiller Mutlu Aile ile Başlar konulu proje de; Aile Nedir? Nasıl Olunur?, Erkek ve Kadın Psikolojisi, Evlilikte İletişim, Uygulama Empati Yapma ve Sevgi Dili Keşfi, Eşe Mektup Yazma, Evlilik Sorunları ve Önerileri, Evlilik Kutsaldır, İyi Eş Olma ve Doğru Eşi Tanıma, Ev Yönetimi ve Pratik Bilgiler, Çocuk Eğitiminde Anne Baba Tutumları, Sağlıklı Yaşam ve İlk Yardım, Bebeklik ve Bebek Bakımı, Ergenlik Dönemi Uyum ve Davranış Eğitimi, gibi konular ele alınarak aileleri olumlu yönde geliştirecek seminer 3 hafta sürecek. Seminere katılımlar devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber