Hasta eşi ve 2 çocuğuna bakabilmek için iş arıyor

Zonguldak'ta oturan 44 yaşındaki Zeynep Arı, kaçak kömür ocağında çalışırken hastalanıp işi bırakan eşi 44 yaşındaki Hayri Arı ve 2 çocuğuna bakabilmek için iş aramaya başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hasta eşi ve 2 çocuğuna bakabilmek için iş arıyor

Hayri Arı, kaçak kömür ocağında çalışırken 2008'de aort yetmezliği nedeniyle işi bırakmak zorunda kaldı. Yeşil kartı bulunan Hayri Arı, eşi ve 2 çocuğuna bakabilmek için Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım istedi. Arı ailesi, vakfın yılda verdiği 500 kilo kömür ile yakacak ihtiyacını, Vakıflar Şube Müdürlüğü'nün her ay yaptığı gıda yardımıyla da beslenme ihtiyacını karşılamaya başladı.

Ancak Zeynep Arı, yapılan yardımların yetersiz olması üzerine kendisi çalışmaya karar verdi. Zeynep Arı, şimdiye kadar yaptığı iş başvurularından ise sonuç alamadı. 7 yaşındaki oğlu Alperhan'ın bu yıl okula başladığını, kızının ise seneye okula gideceğini anlatan Zeynep Arı, şöyle dedi:

"Eşim hastalandıktan sonra sıkıntıya düştük. Evimiz kayınpederimizden kaldı. Kira ödemiyoruz. Ama elektrik, su, bakkal borçlarımızı ödeyemez hale geldik. Eşim çalışamayınca ben çalışmaya karar verdim. Temizlikçi, tezgahtarlık gibi işler için bazı yerlere başvurdum. Ama bir sonuç alamadım. Bir iş bulup çalışmak istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber