Karın ağrısıyla gitti, 7 kilo kitle çıktı

Manisa Devlet Hastanesi'ne karın ağrısı şikayetiyle giden 72 yaşındaki Sıdıka Altunlu'nun karnından 18 parça halinde toplam 7 kilogram kitle çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karın ağrısıyla gitti, 7 kilo kitle çıktı

Yaklaşık 2 saat süren ameliyatla Altunlu'nun karnındaki kitleler alındı.

Manisa'da 2 çocuk, 4 torun sahibi 72 yaşındaki Sıdıka Altunlu, 5 aydır karnının giderek büyümesi ve ağrı şikayetiyle geçen 1 Şubat'ta Manisa Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi'ne gitti. Çekilen ultrason sonucunda Altunlu'nun karnında 18 ayrı parçadan oluşan kitle tespit edildi. Yapılan çeşitli tetkiklerin ardından Genel Cerrahi Bölümü'ne sevk edilen Altunlu ameliyata alındı. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Nalbant'ın önderliğindeki üç kişilik ekibin 2 saat süren ameliyatından sonra Altunlu'nun karnından toplam 7 kilogram kitle çıkartıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Nalbant, hastane bünyesinde ilk defa böyle bir ameliyatın yapıldığına dikkat çekip, "Hasta bize geldiğine karnına kitle tespit ettik. Bu kitle karında 9 aylık gebeymiş gibi şişkinlik yaratır. Çıkarılan kitleleri patolojiye incelenmek üzere gönderdik. Eğer kitleler kötü huylu ise hastamıza gerekli tedaviye başlayacağız. Böyle bir ameliyat normalde özel ve özellikli hastanelerde yapılan ameliyatlardır. Ancak biz bunu hastanemiz bünyesinde başardık" dedi.

Eşini iki yıl önce kaybeden ve hastaneye oğlu Tamer Altunlu ile geldiğini belirten Sıdıka Altunlu, "Karnımda bir kitle olduğumu hastaneye gelene kadar bilmiyordum. Beş aylık bir sürede karnım giderek şişmeye başlamış ve ağrılarım artmıştı. Şimdi, çok iyiyim. Sağlığıma kavuşacağım için mutluyum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber