Nazilli Fen Lisesi ikinci yılında Aydın il birincisi oldu

Nazilli Fen Lisesi açılışının ikinci yılında Performans Değerlendirme Sınavında Aydın ilinde il birincisi olmayı başardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nazilli Fen Lisesi ikinci yılında Aydın il birincisi oldu

Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen ödül töreninde öğrenciler ödüllerini AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkan vekili A.Vahit Aysan, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan elinden aldı.

Fen Lisesine girme başarısını göstererek öğrencilerin zaten büyük bir başarıya imza attıklarını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç; “Sizler Aydın'ın ve Nazilli'nin gururusunuz. Aldığınız başarılar bizim için çok önemli. Şu anda ülkemizin en seçkin öğretmenlerine sahipsiniz. Bunun kıymetini bilerek daha çok çalışın" dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Okur ise; “Başarılarınızı yürekten kutluyorum. Nazilli Fen Lisesi kuruluşunun ikinci yılında il birinciliğini kazanma başarısını göstermiştir. Bu çok önemli bir olaydır. Bu okulumuz inşallah Türkiye birinciliğini de Aydın ilimize, Nazilli'mize kazandıracaktır" dedi.

Nazilli Fen Lisesi Okul Müdürü Ahmet Oruç'da 2013 yılında Aydın genelinde yapılan Performans Değerlendirme Sınavında kurum bazında İl genelinde 9. Sınıflarda 120 sorudan 97.66 net ile il birincisi; 10. sınıflarda 160 soruda 120.37 net ile il ikincisi olma başarısını gösterdiğini ifade etti. Oruç; “Bireysel başarıda 9. Sınıflarda N. Simge Saygı ve Ezgi Çırpanlı aynı puanla il ikinciliğini paylaşmıştır. İlk 15' te 11 öğrenci yer almıştır. Yine 9. Sınıflarda 49 öğrencinin 32 tanesi ilk 100' e girerek büyük başarıya imza attılar. 10. sınıflarda ise Onur Koç adlı öğrencimiz il birincisi olmuştur. İlk 15' te 6 öğrenci yer almıştır. İlk 100'e 34 öğrenci girerek ikinci yılında büyük başarı elde ettiler. Bu başarı ilerleyen günlerde daha da artacaktır. Öğrencilerimizin başarısı tesadüf değildir. Sene başından itibaren Performans Değerlendirme Sınavına önem verdik. Sadece birinci dönem 5 deneme yaptık. Yapılan bu deneme sınavı sonuçlarına göre konu eksiği olan öğrencilerimiz tespit edildi. Bu öğrencilerle öğretmenlerimiz bire bir çalışarak bu eksiklikleri en aza indirdiler. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimi en içten duygularımla kutlar ve kendilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere belgeleri ve ödülleri verilirken, Okul İdaresi tarafından Milletvekili Gültekin Kılınç’a ve Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç’e plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber