Çubuk'ta cami ve mescitler dezenfekte edildi

Çubuk'ta hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle birlikte artan gribal enfeksiyonlara karşı merkez ve mahallelerindeki tüm cami ve mescitler ilaçlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çubuk'ta cami ve mescitler dezenfekte edildi

Çubuk'ta hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ile birlikte artan gribal enfeksiyonlara karşı merkez ve mahallelerindeki tüm cami ve mescitler ilaçlandı. Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ilaçlama ile özellikle gözle görülemeyen zararlı haşere ve diğer tüm canlıların yok edildiği belirtildi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, şehirde kış mevsiminden kaynaklanan gribal hastalıkların ortaya çıkmaması için gerekli ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Göreve başladığı süre içerisinde ilçenin temizliğine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Özden, okulların ve servis araçlarının ardından tüm ilçedeki camilerin ve mescitlerinde de ilaçlamaların yapıldığını kaydetti. Dezenfekte çalışmasıyla yapılan ilaçlamanın 580'in üzerinde virüs, bakteri, mantar ve sprosidal mikroorganizma üzerinde etkili olduğunu ifade eden Başkan Özden, "İlçemizdeki camilerin halılarını her yıl yıkatıyoruz. Hijyen konusunda titizlikle hareket ediyoruz. Amacımız şehrimizde bulunan ibadethanelerimizi dışarından çeşitli faktörlerle taşınan grip virüsü gibi hastalık etkenini yok ederek, ortamı steril hale getirmek, vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir ortamda ibadet yapmalarını sağlamaktır. Bu anlamda ilaçlama çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" dedi.

Namaz kılınan mekanlarla birlikte, abdesthane, tuvalet ve depoları da ilaçlayan ekipler, dezenfekte ve ilaçlama çalışması yaptığı mekanlara belediye tarafından ilaçlandığını bildiren afişler de asarak halkı bilgilendiriyor. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber