'Çocuğumun nafakasını ödemek için gasp yaptım'

Adana'da PTT Bank'ın 2 kadın görevlisini bıçakla tehdit edip, bin 100 lira gasp eden 34 yaşındaki Alper Gürsoy, 80 güvenlik kamerası kaydının tek tek incelenmesi sonucu yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Çocuğumun nafakasını ödemek için gasp yaptım'

Bir yıl önce eşinden boşandığını belirten şüpheli, "1 çocuğum var; ona her ay 250 lira nafaka ödüyorum. Nafakayı ödeyemedim, o yüzden gasp yaptım" dedi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Yeşilyurt Mahallesi'ndeki PTT Bank'a 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gelen ve yüzünü atkı ile gizleyen şüpheli, 2 kadın görevliyi bıçakla tehdit ederek kasadaki bin 100 lirayı gasp edip kaçtı. İhbar üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polisin incelediği güvenlik kamerası kayıtlarında sadece saçları ve gözü görünen şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Gaspçının kaçabileceği bölgeleri tarayan ekipler, yaklaşık 80 güvenlik kamerası görüntülerini topladı. PTT çalışanlarının verdiği eşkal bilgilerinden şüphelinin üzerindeki kıyafet, ayakkabılarının renk ve modeli belirlendi, ardından da güvenlik kamerasında söz konusu kişi tarandı.

Kayıtlardan, gaspçının olaydan sonra birkaç sokak ileriden taksiye binip, metro durağına kadar gittiği belirlendi. Metronun güvenlik kameralarından şüphelinin indiği durağı da belirleyen ekipler, bu durağın eski güvenlik kayıtlarını inceledi. Eşkali belirlenen şüpheliyi yakalamak için durakta önlem alan sivil polis, sabah işe gitmek için metroya binen kasap dükkanında çalışan Alper Gürsoy'u gözaltına aldı.

Gürsoy, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde suçunu itiraf etti. Yaklaşık bir yıl önce eşinden boşandığını belirten Gürsoy, "1 çocuğum var; ona her ay 250 lira nafaka ödüyorum. Zor durumda kaldım, nafakayı ödeyemedim, o yüzden gasp yaptım" dedi.

Alper Gürsoy'un olay sırasında da ayağında olan ayakkabısına suç delili olarak el koyan polis, şüpheliyi terlikle adliyeye götürdü. Gürsoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber