Tek kurşunla çifte cinayet

Şarjör düşmüştü. Onu almak için silahı aşağıya indirirken elim tetiğe dokunmuş."

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tek kurşunla çifte cinayet

SAMSUN'un Tekkeköy İlçesi'nde kız kardeşinin düğününde tabancayla havaya ateş ederek 2 kişinin ölümüne neden olan tutuklu sanık 24 yaşındaki Engin Ergör 33 yıl 4 ay, kendisine tabancayı veren 26 yaşındaki İlhan Ergör ise 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Engin Ergör, savunmasında çok pişman olduğunu belirterek, "Şarjör düşmüştü. Onu almak için silahı aşağıya indirirken elim tetiğe dokunmuş. Bilerek ve kasten olmadı" dedi.

Tekkeköy İlçesi'nde geçen yıl Temmuz ayında, Erkan Onaran ve Esra Ergör çiftinin düğünlerinde meydana gelen olayda, erkek tarafı konvoyla kız evine giderek gelini almak istedi. Esra Ergör çalan müzik eşliğinde evden çıkarken, ağabeyi Engin Ergör ruhsatsız tabancayla havaya rastgele ateş etti.

TEK KURŞUNLA ÇİFTE CİNAYET

Tabancadan çıkan kurşunlardan biri, 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Sevgi Ölmez'e isabet etti. Ölmez'in göğsünden girip sırtından çıkan kurşun onun arkasında bulunan 3 çocuk babası 35 yaşındaki Eyüp Sezen'in de başına saplandı. İki kişi de hastanedeki müdahalalere rağmen yaşamını yitirirken, Ergör tutuklandı. Silahın sahibi olan akrabası İlhan Ergör ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Engin Ergör, mutlu bir günlerinde bilerek böyle bir şey yapmadığını belirterek, çok pişman olduğunu söyledi. Gelin olan kızkardeşi evden çıkarılırken bahçede halay çekildiğini belirten Engin Ergör, "Akrabamız olan İlhan Ergör'den tabancasını istedim. Vermek istemedi. Ancak ısrar edince verdi. Tabancayı havaya kaldırıp, düğünün verdiği heyecan ve coşkuyla ateş etmek istedim. Namluya mermiyi verdim. Bu sırada birileri silahın şarjörünün yere düştüğünü söyledi. Ben de şarjörü almak için tabancayı aşağıya indirirken, tam bu sırada tüm tedbirleri almama rağmen elim sanırım tetiğe dokunmuş ve silah aniden patladı" diye konuştu.

Duruşmaya katılmayan İlhan Ergör ise daha önceki celselerde ruhsatsız tabancanın kendisine ait olduğunu kabul ederek, "Çok ısrar edince tabancayı Engin'e verdim" diye konuşmuştu.

Mahkeme, iki kişiyi olası kast ile öldürmek suçundan Engin Ergör'e 33 yıl 4 ay, kendisine tabancayı vererek suçun oluşmasına yardımcı olduğu belirtilen İlhan Ergör ise, ruhsatsız silah bulundurmak, suça yardımcı olmak ve korku panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek suçlarından toplam 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme kararın ardından tutuklamadığı İlhan Ergör'e yurt dışına çıkma yasağı koyup ve adli kontrol uyguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber