Sobadan çıkan yangın korkuttu

Manisa'da 3 katlı binanın zemin katındaki dairede kimsenin bulunmadığı sırada kömür sobasından çıkan yangın, paniğe neden oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sobadan çıkan yangın korkuttu

Manisa'da 3 katlı binanın zemin katındaki dairede kimsenin bulunmadığı sırada kömür sobasından çıkan yangın, paniğe neden oldu. Komşusundayken yangın çıktığını öğrenince evine koşan ve eşya kurtarmak için içeri girmeye çalışan 37 yaşındaki Şükriye Akıncı ile üst katlarda oturan 3 kişi dumandan etkilendi.

Manisa merkez Yeni Mahalle 4751 Sokak numara 8'deki 3 katlı binan zemin katında oturan Şükriye Akıncı, bugün saat 13.30'da, fabrika işçisi eşi 39 yaşındaki Bekir Akıncı işte olduğu sırada, oturma odasındaki kömür sobasını tutuşturduktan sonra iki çocuğunu da yanına alıp komşusuna gitti. Bir süre sonra sobanın üstündeki çamaşırlar biranda tutuştu. Alevler önce oturma odasını ardından da yatak odasını sardı. Evden çıkan dumanları görenler itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri binayı boşaltıp yangına müdahale etti. Bu sırada Şükriye Akıncı, evinin yandığını öğrenince koşarak olay yerine geldi ve içerdeki eşyaları çıkartmak istedi. İtfaiye ekibi tarafından önlenen talihsiz kadın dumandan etkilendi. Yangın sırasında üst katlardaki evlerde bulunanlardan 3'ü de dumandan etkilendi. Olay yerine çağırılan ambulanslara bindirilen 4 kişi Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada, anne Şükriye Akıncı iki evladını biran olsun yanından ayırmadı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından da yangın söndürüldü. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber