Baston ustasıydı temizlik işçisi oldu

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde 30 yıldan bu yana baston yapan 50 yaşındaki Burhan Gülmez, işleri kötü gidince iki yıl önce iş yerini kapatmak zorunda kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baston ustasıydı temizlik işçisi oldu

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde 30 yıldan bu yana baston yapan 50 yaşındaki Burhan Gülmez, işleri kötü gidince iki yıl önce iş yerini kapatmak zorunda kaldı. İşsiz kalan ve geçim sıkıntısı çekmeye başlayan Gülmez'e Ahlat Belediye'si sahip çıktı. Belediyede temizlik görevlisi olarak işe başlayan Gülmez, yıllarca aşk ve şevkle yaptığı bastonculuktan ayrıldığı için çok üzüldüğünü söyledi.

Dünyaca ünlü Ahlat bastonlarını 30 yıl yaparak geçimini bu yolla sağlayan baston ustası 3 çocuk babası Burhan Gülmez, bastonlarına pazar bulamayınca ilçe merkezindeki iş yerini 2 yıl önce kapattı. İşsiz kalınca çiftçilerin bağ bahçe işlerine bakan ve inşaatlarda çalışmaya başlayan Gülmez, 1 ay önce Ahlat Belediyesi'ne temizlik işçisi olarak girdi.

Gülmez, eline aldığı süpürge ve kürekle kimi zaman çöp kimi zaman da kar temizledi. Baba mesleği bastonculuğu bırakmanın kendisi için çok acı olduğunu belirten Gülmez, "3 çocuğum ve eşim var. Bunların geçimini sağlamak zorundayım. Belediye bana sahip çıktı. Ama mesleğimi de yeniden yapmak istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber