29 Kasım 2005'in önemli gündem maddeleri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup Toplantısı'na, saat 14.00'te 'Temiz Şehir, Sağlıklı Türkiye, Vahşi Çöp Depolamadan Düzenli Depolamaya Geçiş Projesi' temel atma törenine, saat 16.00'da Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'te toplanacak.
- AK Parti Grubu saat 11.00'de, CHP Grubu saat 13.00'te toplanacak.
- SHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Akalın, saat 10.15'te basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM Töre ve Namus Cinayeti Araştırma Komisyonu, saat 15.00'te, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu saat 10.00'da toplanacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da kayak sezonunun açılışı vesilesiyle saat 19.00'da İstanbul Yeşilyurt'taki Polat Renaissance Otel'de verilen resepsiyona katılacak. Toplantıda, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat da hazır bulunacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 11.00'de Sultanahmet Atmeydanı'ndaki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde, 'İslam Sanatını Keşfedin' isimli sanal müzenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenecek toplantıya katılacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da saat 18.30'da 'SHÇEK Tanıtım Kampanyası Resepsiyonu'na katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da saat 10.00'da KOSGEB-KİK işbirliği protokolü imza törenine katılacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da saat 10.00'da, 2006 yılında uygulanacak olan asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına, saat 13.00'te Ekonomik ve Sosyal Konsey üyesi olmayan sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşecek 'Sosyal Güvenlik Reformu' konulu sosyal güvenlik danışma kurulu toplantısına katılacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da saat 14.00'te, 'Temiz Şehir, Sağlıklı Türkiye, Vahşi Çöp Depolamadan Düzenli Depolamaya Geçiş' projesinin temel atma törenine katılacak.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da saat 10.00'da, Vilayetler Hizmet Birliği 22. Genel Kurulu'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Hakkari eski Milletvekili Mikail İlçin, Ankara'da saat 10.00'da, Şemdinli olayları ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- BBP Erzurum İl Başkanı Cemal Almaz, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP Zonguldak İl Başkanı Ali Koçal, AK Parti iktidarının 3 yılını ve partisinin 31. kurultayını değerlendireceği bir basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da saat 15.00'te, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Suda Doğum Ünitesi'nin açılış törenine katılacak.
- Yabancı Sermaye Derneği Yönetim Kurulu'nun 25. kuruluş yıldönümü resepsiyonu, Ankara'da saat 19.00'da gerçekleştirilecek.
- Eğitim Sen yöneticileri, Ankara'da saat 11.00'da, 25 Kasım eyleminde çıkan olaylarla ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.
- Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencileri, saat 12.30'da, okullarında devam eden soruşturmalar nedeniyle basın açıklaması yapacak.
- Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Ankara'da saat 13.00'te 'tecrit' ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, Ankara'da saat 10.30'da, 'Sağlıkta tahribat artarak sürüyor, sorunlar derinleşiyor' konulu basın toplantısı düzenleyecek.
- 'Türk Aydınlarının, Milletinin Bildirisi' başlığıyla hazırlanan ve akademisyen ve sivil toplum temsilcilerinin imzaladığı deklarasyon, Ankara'da saat 11.00'de açıklanacak.
- Kadın Girişimciler Derneği tarafından, Ankara'da saat 10.00'da, 'Su Damlası Projesi' kapsamında 'Girişimciliğe Giriş' semineri düzenlenecek.
- Akay Hastanesi tarafından, Ankara'da saat 12.00'da, 'Anneler Dansa' konulu bir program gerçekleştirilecek.
- Gazeteci-Yazar Serkan Oral'ın son kitabı Ojeli Aşk'ın tanıtım kokteyli, Ankara'da saat 19.00'da yapılacak.
- Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen futbol turnuvasının açılış maçında, Doğuş, Cüneyt Arkın, Alişan'ın da aralarında bulunduğu sanat ve spor camiasının ünlü isimleri bir araya gelecek. Açılış maçı, saat 19.30'da, İnönü Mahallesi'ndeki Aktif Halı Saha'da oynanacak.
- Vakit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer hakkında yazdığı bir yazıdan dolayı, saat 10.00'da Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
- Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından basın toplantısı düzenlenecek.
- Pamukkale Üniversitesi'nde saat 11.30'da, 'Geleceğin Microsoft Teknolojileri' konulu bir konferans düzenlenecek.
- Uşak İl Sağlık Müdürü Ali Taşcı, saat 14.00'te basın toplantısı düzenleyecek.
- SSK Uşak İl Müdürü Remzi Zengin, il genelindeki sigortalılarla ilgili basın açıklaması yapacak.
- Muğla Ticaret Odası'nda, Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy'un konuşmacı olarak katılacağı bir toplantı gerçekleştirilecek.
- Güney Deniz Saha Komutanlığı tarafından Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda çevre temizliği tatbikatı yapılacak.
- Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Salı Pazarı'nda denetim yapacak.
- Erzurum Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Tesisi'nin temel atma töreni saat 14.00'te yapılacak. Başbakan Erdoğan, törene telekonferans sistemiyle katılacak.
- Erzurum'un Aşkale İlçesi'ndeki çimento fabrikasında meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden 2 personel için cenaze töreni düzenlenecek.
- Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, belediye binasında saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Bursa'da Osmangazi Belediyesi ile TOKİ arasında anlaşma imzalanacak.
- Karagöz Oyunları Festivali Bursa'da başlayacak.
- Eskişehir Osmangazi ve Anadolu Üniversitesi Öğrenci Derneği üyeleri, AİHM'nin Leyla Şahin'in açtığı türban davasıyla ilgili verdiği kararı protesto edecek.
- Balıkesir Üniversitesi turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nda Türkiye'nin en ünlü aşçıları bir panel verecek. Türk Aşçı Milli Takımı kaptanlarından oluşan aşçılar, panel sonunda öğrenciler için bir gösteri yapacak.
- Kayseri'nin Talas İlçesi'ndeki Nevin Akyurt Kültür Sanat Merkezi'nde sergi açılışı gerçekleştirilecek.
- Konya İl Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar, saat 10.30'da Selçuk Otel'de düzenleyeceği basın toplantısında, Hz. Mevlana'nın 732.Vuslat Yıldönümü programları ile ilgili bilgi verecek.
- Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nin Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nın temeli, düzenlenen törenle atılacak.
- Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği'nin TSE Çayırova Kampusü'nde saat 18.30'da düzenleyeceği geleneksel sohbet toplantısına, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk konuşmacı olarak katılacak.
- Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından, "Vizyon 2023 ve Sanayileşme" konulu bir panel düzenlenecek.
- Antakya'da Katı Atık Ayrıştırma ve Düzenli Depolama Tesisi'nin temel atma töreni, saat 14.00'te gerçekleştirilecek
- 1. Orta-Batı Asya ve Kuzey Afrika Bölgesi Tohum Ticareti Konferansı Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği (TÜRKTED) ile Uluslararası Kuru Alanlarda Tarımsal Araştırma Kuruluşu (ICARDA)'nın birlikte düzenlediği, Orta-Batı Asya ve Kuzey Afrika Bölgesi Tohum Ticareti Konferansı Antalya Belek Cornelia Resort Hotel'de başlayacak.
- Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans salonunda Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi'nin düzenlediği "AB Sürecinde Kıbrıs" konulu konferansa KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş konuşmacı olarak katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

'İslam Sanatını Keşfedin' adlı sanal müzenin tanıtımı
- 'İslam Sanatını Keşfedin' isimli sanal müzenin tanıtımı dolayısıyla saat 11.00'deSultanahmet Atmeydanı'ndaki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde bir toplantı düzenlenecek. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da katılacak.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği toplantısı
- Özel finans kurumlarının adının "Katılım Bankası" olarak değiştirilmesi ve bundan sonra yapılacak faaliyetler ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere Kuveyt Türk, Albaraka Türk, Anadolu Finans, Asya Finans ve Family Finans yetkililerinin katılacağı toplantı, saat 09.30'da Çırağan Sarayı'nda yapılacak.

Bilişim Liderleri Toplantısı
- Index Grup'un düzenlediği "Bilişim Liderleri - Lider SİZsiniz" toplantısı, saat 16.00'da Ceylan Otel'de yapılacak. Toplantıya Milli Futbol Takımı Psikolojik Danışmanı Prof. Dr. Acar Baltaş, Creative Workshop Başkanı Ali Taran ve Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik katılacak.

Microsoft'un basın toplantısı
- Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, saat 09.30'da Ritz Carlton Otel'de, şirketin 2005 yılı değerlendirmesi ve 2006 yılı hedefleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Ülker-Kellogg's işbirliği
- Ülker ve ünlü marka Kellogg's'un işbirliği ile ilgili basın toplantısı, saat 11.00'de Crowne Plaza'da gerçekleştirilecek.

Siemens Ev Aletleri toplantısı
- Siemens Ev Aletleri ile ilgili toplantı, saat 10.00'da Swissotel'de yapılacak. Toplantıda dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind, tecrübelerini aktaracak.

Radisson SAS Bosphorus hizmete giriyor
- Radisson SAS Bosphorus'un hizmete girmesi sebebiyle düzenlenen açılış töreni, Radisson SAS Bosphorus'un Ortaköy Çırağan Caddesi'ndeki yerinde saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

ASKON toplantıları
- Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) geleneksel toplantılarında "Yaşanabilir Bir Dünya İçin Tecrübe Aktarımı" konusu işlenecek. Eroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu'nun katılacağı toplantı, saat 19.30'da Cevizlibağ ASKON Genel Merkezi'nde yapılacak.

Ünlü Türkolog Svetlana Uturgauri'den Kutsal Topraklar-Harran açıklamaları
- Rusya Bilimler Akademisi Doğu Bilimler Enstitüsü Başkanlığı da yapmış ünlü Türkolog Svetlana Uturgauri, saat 16.00'da Kadıköy'deki Okan Üniversitesi'nde düzenlenecek söyleşide Moskova Lenin Kütüphanesi'nin yayınlarından olan Doğu Koleksiyonu dergisinde yayınlanan Kutsal Topraklar-Harran konulu çalışması üzerine açıklamalar yapacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Hariri suikastı ile ilgili gelişmeler
- BM Hariri Suikastı Araştırma Komisyonu, suikasta karıştığı ileri sürülen üst düzey 5 Suriyeli yetkiliyi Viyana'da sorgulayacak.

Almanya Dışişleri Bakanı'nın ABD temasları devam ediyor
- Almanya'nın yeni Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ABD Dışişleri Bakanı Rice ve yardımcısı ile görüşecek.

Çin'deki maden faciasının ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor
- Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinde bir kömür madeninde meydana gelen patlamanın ardından arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Irak'ta seçim kampanyası
- Iraklı adaylar, silahların gölgesinde 15 Aralık'taki seçimler için kampanyalarını sürdürüyor.

Pakistan'da umutlar henüz tükenmedi
- Kışın kendini yavaş yavaş hissettirdiği Pakistan'da depremzedeleri zor günler bekliyor. BM, ve Pakistan yönetiminin yardım çağrıları devam ediyor. Depremzedelere yapılan yardımların ara verilmeden devam etmesi gerektiği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Chirac 73 yaşına giriyor
- Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, 73. yaş günü için özel bir kutlama yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber