Vekiller şikayet edince, Çevre ve Orman İl Müdürü görevden alındı

Haber Giriş : 30 Kasım 2005 02:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman İl Müdürü Şefik Kara'nın görevden alınması milletvekilleri arasında sıkıntı yarattı.

Çevre ve Orman İl Müdürü Şefik Kara'nın görevden alınması milletvekilleri arasında sıkıntı yarattı. Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Şefik Kara'nın görevden alınmasından kendisinin, Şemsettin Murat'ın ve Necati Çetinkaya'nın bilgisi olmadığını açıkladı. Demirbağ gündemi sarsacak açıklamalarında Kara'nın bir Elazığ milletvekilinin Bakana giderek Çevre ve Orman İl Müdürü Şefik Kara'dan 4 Ak Parti milletvekili olarak rahatsız olduklarını söyleyerek görevden alındığını ve bu durumu tasvip etmediğini açıkladı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ bomba gibi açıklama yaptı. Televizyonumuza yaptığı açıklamada Çevre ve Orman İl Müdürü Şefik Kara'nın görevden alınması olayına açıklık getirdi?

Demirbağ, Şefik Kara'nın görevden alınması hakkında şöyle konuştu: ? Şefik Beyin daha önce alınması düşünülmüştü ama bunun karşısında olduk, yanlış olur şeklinde ifademiz oldu. Yalnız bu son alınma hadisesinde bunu samimi olarak ifade etmek istiyorum, benim ilgim olmadığı gibi hadiseden bilgim de olmadı.Daha sonra ilgili Bakan beyle, müsteşar beyle görüşmelerim oldu. Hadisenin mahiyeti nedir diye. Çünkü daha önce müfettiş gelmişti. Çevre ve Orman Müdürlüğü ile ilgili olarak o teftişin sonrasında suç unsuru addedilebilecek durum olmamıştı. Acaba o teftişin neticesinde mi alındı dedim? O nedenle Bakan beyle, Müsteşar beyle görüştüm. Kendi ifadeleri, ?Bu konuda her hangi bir sıkıntı yok. Ama bize 4 milletvekilinin sıkıntıları var alınması yönünde görüş aktarıldı' Hatta benim için sizinde alınması konusunda beyan verdiğim denildi. Hayır dedim nasıl aktarılmış bilmiyorum ama benim bu konuda bilgim yok. Hatta Şemsettin Beyde yanımdaydı Mecliste oda ?benim bilgim yok' dedi. Olabilir bir arkadaşımız veyahut ta kimler aktarmış bilemiyorum. Daha sonra ben Genel Başkan Yardımcımızla görüştüm. Oda bilgisi olmadığını söyledi. Benim söylemek istediğim kamuoyunun bilgisinin olmasında fayda var. Benim tasvip etmediğim bir konuda bilgim var demem halkı yanlış yönlendirmiş olmam demek olur. Bu da benim prensiplerime aykırı. Doğrusunu ifade etmem gerekirse benim ilgim ve bilgimle olmadı hadise? dedi.

Kendisinin de Bakan olması durumunda kendisine gelen milletvekillerini aramayacağını ve kendisine söylenen isteği yerine getireceğini söyleyen Demirbağ konu hakkında: ?Buna rağmen doğrusu söyledim. Eğrisini, doğrusunu düşünmem. Ben doğrusunu söylerim. Sayın Bakana 4 milletvekilini bilgisi var denilse tek tek o milletvekillerini aramaz. Tereddüt etmem. Bende bakan olsam sormam. Burada bunu eksiklik olarak addettirmiyorum ama burada fazlalık var? diye konuştu.

Bugüne kadar teşkilatlarıyla uyum içerisinde çalışmayan bazı müdürler olduğunu söyleyen Demirbağ: ?Teşkilatla uyum içerisinde çalışmayan müdürler var. Ama onların görevden alınması için bir karar almadık. Bunu bir kaza olarak görelim? diye konuştu.

Oguzhan MUEZZİNO / Kanal E

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber