AB, sendikal hakların sağlanmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2005 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi toplantısının ortak deklarasyonunda, uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Sözleşmesi ve AB dokümanlarına göre, sendikal hakların sağlanmasının Türkiye tarafından yerine getirilmesi gereken önemli bir öncelik olduğu belirtildi.

Brüksel'de 28-29 Kasım tarihleri arasında yapılan Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi'nin (KİK) 20'nci toplantısının ortak deklarasyonu yayımlandı.

DİSK Genel Başkanı, KİK Eş Başkanı Süleyman Çelebi ile KİK AB Komisyonu Eş Başkanı Jan Ollson'un imzasını taşıyan deklarasyonda, Türkiye'nin AB'ye giriş müzakerelerinin başladığı bu dönemde, Topluluk ve Türkiye içinde sosyal çıkar grupları arasında diyalog ve işbirliğinin artırılmasının önemli olduğu vurgulanarak, KİK'in bu amacı gerçekleştirmek için çok çalıştığı belirtildi.

KİK'in Türkiye'de AB üyelik hakları ve yükümlülükleri konusunda farkında olma ve tartışmaları teşvik etmeye devam edeceği ifade edilen deklarasyonda, Türkiye'de sosyal kuruluşların yapılanmalarına devam edileceği bildirildi.

KİK'in sendikal haklar ve Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) Sözleşmesi hakkında tartışmaların teşvik edilmesi konusunda anlaşıldığı kaydedilen deklarasyonda, ILO Sözleşmesi ve AB dokümanlarına göre sendikal hakların sağlanmasının, Türkiye tarafından yerine getirilmesi gereken önemli bir öncelik olduğu vurgulandı.

KİK'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile düzenli görüşmelere büyük önem verdiği belirtilen deklarasyonda, komisyonun, Türkiye'de toplu sözleşme görüşmeleri ile örgütlenme hakları konusunda önemli sınırlamalardan endişe duymaya devam ettiği ifade edildi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber