YÖK sadece 4 ilde üniversite kurulmasına izin verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Kasım 2005 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 15 ilde yeni üniversite kurulmasına yönelik kafalarda oluşan ve gündemi meşgul eden tüm sorulara noktayı koydu. YÖK, 5 ilde yeni üniversite kurulması hakkındaki teklifi inceledi ve sadece yeterliliği bulunan 4 ilde üniversite kurulmasına izin verdi.

Milli Eğitim bakanlığı tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilen 15 ilde yeni üniversite kurulması hakkındaki teklif, Kurul başkanlığınca incelenerek 16 Eylül 2005 tarihli Genel kurul toplantısında karara bağlanmıştır.

Bu çerçevede üniversite kurulması önerilen illerden, Kurulca belirlenen kriterlerden biri olan asgari yedi kadrolu profesörü bulunma şartını sağlayan sadece dört ilde (Tekirdağ, Düzce, Uşak, Ordu) üniversitelerinin kurulmasına karar verilmiştir.

Her ne kadar 1992 yılında kurulan 22 yeni üniversite rektörününün; geçici madde ile istisnai bir yol izlenerek, mMilli Eğitim Bakanı ve Başbakan'ın önerdiği üç isim arasından Cumhurbaşkanı'nca atanması öngörülmüşsede, kurulacak üniversitelerde rektör seçimleri ve atamalarının bu kez, mevcut mevzuata uygun yapılması, geçmişte yaşanan ve bunların yol açtığı siyasi endişelerden uzak kalabilmenin gelecekteki teminatı da olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber