Otobüsten ucuz 'uçakla uçuş' dönemi

Haber Giriş : 01 Aralık 2005 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havayolu taşımacılığında düşen bilet fiyatları, bazı hatlardaki uçak fiyatlarını otobüs ücretlerinden bile ucuz hale getirdi. İstanbul-İzmir arasında 49 YTL'ye bilet satan Atlasjet'in ardından, Onur Air de aynı hatta ve İstanbul-Antalya hattında bilet fiyatını 49 YTL'ye indirdi.

ÖZEL havayolu şirketlerinden Onur Air, yurtiçi bilet fiyatlarını 49 YTL'ye indirerek, bazı otobüs firmalarından bile daha ucuza uçmaya başladı. Şirketten yapılan açıklamada, Onur Air'in kuruluşunun ikinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen kampanya kapsamında basamaklı ücretlendirme sistemi uygulanacağı belirtildi.

EN EKONOMİK ULAŞIM:

Onur Air Medya Koordinatörü Yasin Zengin, yılbaşı ve bayram tatili hariç 25 Mart 2006'ya kadar sürdürülecek tarife ile en düşük iç hat ücretinin vergi dahil 49 YTL'ye düşürdüklerini belirterek, Türkiye'nin en ekonomik ulaşım aracının dünden itibaren uçak haline geldiğini söyledi. İç hatlara girdiği Aralık 2003 tarihinden bu yana 3.5 milyon yolcu taşıyan Onur Air'in, 49 YTL'lik yeni fiyatıyla ülkenin en hesaplı ve en güvenli ulaşım ağını sunmaya başladığını ifade eden Zengin, mevsim şartlarının ağırlaşmasının da dikkate alınarak, güçleşen seyahat imkanının herkes için ulaşılabilir hale getirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

BASAMAKLI ÜCRETLENDİRME:

Zengin, kampanyayla ilgili şunları söyledi: ?Onur Air'in iç hatlardaki ikinci yıldönümü nedeniyle düzenlediği kampanyada her uçakta basamaklı ücretlendirme sistemi uygulanacak ve iki farklı bilet fiyatı olacak. Uçağın büyük orandaki koltuk kapasitesi düşük fiyat olarak belirleniyor. Böylece indirimli uçuşa yönelen yolcu sayesinde de uçaklar arasındaki doluluk oranları eşitleniyor.'

ŞİMDİLİK İZMİR VE ANTALYA:

İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya hattında bilet fiyatını 49 YTL olarak belirleyen Onur Air'in, diğer iç hatlarda uyguladığı vergiler dahil fiyatları ise şöyle: İstanbul-Adana 59 YTL, İstanbul-Trabzon: 66 YTL, İstanbul-Bodrum 69 YTL, İstanbul-Samsun 76 YTL, İstanbul-Kayseri: 76 YTL, İstanbul-Malatya: 76 YTL, İstanbul-Erzurum: 76 YTL, İstanbul-Diyarbakır: 86 YTL ve İstanbul-Gaziantep: 89 YTL.

OTOBÜSTEN DAHA UCUZ:

İstanbul-İzmir hattında, Onur Air'in yanı sıra Atlasjet ile de uygun zamanda rezervasyon yaptırmak şartıyla 49 YTL'ye uçmak mümkün. Ancak aynı hatlardaki otobüs fiyatları ise 50-60 YTL seviyesinde bulunuyor. Örneğin Varan, İstanbul-Antalya hattı için ofislerinden sattığı biletlerde 64, internetten yaptığı satışlarda ise 61 YTL'lik fiyat uyguluyor. Aynı hatta Ulusoy ise 54 YTL'ye bilet satıyor. Yine Onur Air'in 49 YTL'ye indirdiği İstanbul-İzmir hattında Varan, ofislerinden 59, internetten 56 YTL'ye bilet satıyor. Ulusoy'un aynı hattaki bilet ücreti ise 49 YTL ile Onur Air'in indirimli bilet fiyatı ile aynı seviyede bulunuyor.

Dışişleri: Şartlar oluşursa THY de Kuzey Irak'a uçar

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, pazar şartları oluştuğunda THY'nin karşılıklı İstanbul-Bağdat seferi başlatmasında veya ?Irak'ın diğer şehirlerine uçuşlar düzenlemesine' herhangi bir engelin bulunmadığını söyledi. Bu arada Ankara'nın, Fly Havayolları'nın İstanbul'dan yapacağı Erbil ve Süleymaniye seferlerinin düzenlenebilmesi için Bağdat yönetiminden ?Sözkonusu havaalanlarında vize ve pasaport işlemleri ?Merkezi Yönetim'e bağlı polis ve gümrük görevlileri tarafından yapılacak' garantisi' aldığı öğrenildi. Bağdat yönetimi bu garantiyi vermesine rağmen Ankara bununla yetinmedi. Erbil ve Süleymaniye havaalanlarında vize ve pasaport kontrolünün ?Merkezi Yönetim' tarafından yapıldığı bizzat Türk yetkikiler tarafından tespit edildikten sonra, Dışişleri Bakanlığı Fly Havayolları'na uçuş iznini verdi. Tan, Fly Havayolları'nın Süleymaniye ve Erbil kentlerine sefer başlatmasıyla ilgili şunları söyledi: ?Türkiye'den dünyanın herhangi bir şehrine yapılan uçuşla, söz konusu kentlere yapılacak uçuşlar arasında hukuki nitelik farkı bulunmamaktadır. Bu açıdan bakıldığında konunun olağan bir özellik arz ettiği görülecektir. Ayrıca ülkemizin Irak'ın bütün bölgeleriyle ekonomik ve ticari ilişkileri hızla gelişmekte ve Türk firmaları Irak'ın yeniden imar ve inşası çalışmalarına katkıda bulunmaktadır. Buradan konuya baktığınızda, ticari olmak kaydıyla Irak'tan veya Türkiye'den karşılıklı seferlerin bundan sonra da düzenlenebileceği görülecektir.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber